Seriál Inkscape – 05 Rekonstrukce smajlíka

V komentářích na blog.cz jsou, řekl bych, velmi povedené smajlíky. Jedná se o GIFy, zřejmě velmi letité, i když samozřejmě digitální technologie z podstaty věci časem nerezaví ani jinak neerodují vlivem počasí. Co takhle zkusit, jestli bychom nedokázali vylepšit vybraného gifovského smajlíka, převést ho do SVG a tím získat možnost vytvářet PNG verze v různých rozlišeních.

Zkusil jsem samozřejmě vyhledat pomocí reverse image search, jestli někde na internetu není nějaká kvalitnější verze, žádnou lepší než se nachází zde na blogu jsem nenašel.
Nahoře vidíte 3 verze smajlíka všechny ve čtyřnásobném zvětšení. První je zvětšený bez interpolace (obyčejná duplikace sousedních pixelů). Prostřední je zvětšený pomocí kubické interpolace a poslední je rekonstrukce „ručně“ v programu Inkscape. Asi namítnete, že měl vypadat jinak, že je nějakej plešatej, nebo měl být tmavší, nebo kontrastnější, měl mít širší stínování apod. Ale to je přesně ono – v případě vektrorové grafiky můžete snadno změnit kteroukoli položku celkové grafiky.

Pokud Vás tato problematika zajímá, můžete si zbytek článku přečíst na blogu autora ZDE.

Autorem článku je Snl.

Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.