Několik motivů ikon pro Linux Mint

5m1Možnosti přizpůsobení linuxového desktopu jsou téměř nekonečné, proto je také Linux nejatraktivnější platformou pro uživatele, kteří chtějí mít úplnou kontrolu nad každým aspektem při své práci s počítačem.

Instalace motivů ikon je jedním z nejzajímavějších způsobů, jak si vylepšit, aniž byste změnili celé rozhraní vašeho počítače, vzhled vašeho pracovního prostředí.

V dnešním článku si proto představíme pět pěkných motivů ikon pro Linux, které udělají z vaší pracovní plochy pastvu pro oči.

 

Instalace motivů ikon v Linux Mintu

Než půjdeme dál, povězme si, jak si vůbec nainstalovat vlastní balíček s ikonami v Linux Mintu. Pokud to již znáte, můžete tuto část přeskočit.

Samotná instalace motivů je jednoduchá. Některé mají svůj vlastní repozitář, takže stačí použít nám již dobře známou metodu přidání repozitáře, aktualizace databáze softwaru a instalace balíčku. Jiné, a to je většina, jsou k dispozici jako archivy na různých webových stránkách (např. zde). Takový archiv pak stačí stáhnout, rozbalit a vzniklý adresář nakopírovat buď do skrytého adresáře .icons ve vaší domovské složce (pokud tam není, vytvořte jej) nebo pod rootem do adresáře /usr/share/icons. Pak už stačí jen si vybrat daný motiv ikon v nastavení systému.

A nyní už se vrhněme na konkrétní motivy.

 

1. Vivacious

Vivacious je moderní balíček ikon, vzniklý z fúze dalších open source projektů, včetně Plasma-next, Flattr a Emerald. Nicméně, design byl upravený, takže je jen málo podobný základním ikonám. Vivacious poskytuje přes rozšíření až čtrnáct různých barev pro vaše adresáře a podporuje přepínání mezi barevami u nejpopulárnějších správců souborů (například Nemo, Nautilus, Caja atd.) Vivacious můžete použít na většině GTK desktopů, včetně Cinnamonu, Mate, Gnome Shellu, Xfce, LXDE a dalších.

 

5m2

 

2. Super Flat Remix

Super Flat Remix je jednoduché 2D téma, odvozené od Ultra-flat-icons, motivů ikon Paper a Evopop. Využívá jemných stínů a hloubkových přechodů. Výsledkem je elegantní plochý vzhled, který se krásně hodí k řadě motivů GTK. Super Flat Remix také podporuje všechna hlavní linuxová pracovní prostředí (Cinnamon, Mate, GNOME Shell, KDE, Xfce, Unity a další).

 

5m3

 

3. Shadow

Shadow je barevné, ploché téma ikon s dlouhými stíny. Sada ikon přichází s kruhovou a čtvercovou verzí svých ikon, takže si můžete vybrat, kterému z nich dáte přednost. Shadow byl vytvořen speciálně pro Gnome Shell, tudíž v něm bude pracovat nejlépe, ale nevidím důvod, proč ho nevyzkoušet i na jiných desktopových prostředích.

 

5m4

 

4. Paper

Stejně jako motiv GTK je balík ikon Paper silně inspirován trendem materiálového provedení. Pokud chcete, aby se váš linuxový desktop podobal Androidu lollipop, tak tento motiv je určen právě vám. Jen bych rád upozornil, že motiv ikon Paper je stále ve vývoji, takže ještě postrádá některé sady ikon pro řadu aplikací.

 

5m5

 

5. Flattr

Flattr je další plochá sada ikon, se kterou bude váš desktop vypadat opravdu skvěle. Původně byla vytvořena pro Gnome, ale lze jí použít i v jiných prostředích, jako je Cinnamon, Mate, KDE, Pantheon, Unity atd. Tento motiv ikon je také ve fázi vývoje a do značné míry neúplný, avšak většinu z populárních aplikací podporuje.

 

5m6

 

S takovým množstvím krásných sad ikon, které máte zdarma k dispozici, není důvod, proč byste měli zůstávat u některých nepříliš pěkných ikon, který získáte ve výchozím nastavení.

Všechny zde uvedené motivy ikon jsem testoval na svém Mintu a fungovaly bez problémů, takže neváhejte, stáhujte ty, které se vám líbí a vyzkoušejte jej. Své dojmy nám pak můžete sdělit v komentářích.

 

Štítky , , , , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

5 reakcí na Několik motivů ikon pro Linux Mint

  1. Broukal říká:

    No nic moc teda vsetky pripominaju windows…

    • Satapouch říká:

      Dacia také připomíná bavoráka tím, že má čtyři kola….

      • Broukal říká:

        Tak to je vystizne prirovnanie… 😀 ALe fakt neviem preco ked sa na ne pozrem tak mi to najviac pripomina win10, neako mi to nesedi.. Pouzivam ubudao style tie su fajnove… 😉

  2. Joe Rossu říká:

    Používam Vivacious, sú skvelé…

  3. Asen Ovčarov říká:

    Mrkněte na http://www.noobslab.com je tam mnoho zajímavých motivů, nejen ikon