Tohle nemusíte číst XVI.

tnc1* Tak tedy Jime, jsme Evropané, z čeho budeme dál žít? Určitě ne z nějaké podřadné práce!

# Správná otázka Johnny, musí to být job lukrativní, maximálně ziskový.

* Když ziskový, tak navrhuji neziskovou organizaci, které jsou už z principu zlatý důl.

tnc15_1# Zisková neziskovka, to zní jako OXYMORON,  jako studený oheň nebo suchá voda.

* Ano, suchý led už máme, ale suchou vodu ještě ne, a s tím by se právě něco dalo dělat.

# Jsem samé ucho.

* Udělal jsem nesčetné množství pokusů a výsledek je následující: Z jednoho litru vody, kterou jsem vysušil, jsem získal jeden gram prášku. Když rozpustím tento prášek v litru vody, tak dostanu okamžitě jeden litr vody, kterou jsem vysušil.

# Je to tak prosté Watsone!

* Ano, sušená voda je úžasný projekt, a to právě v době, kdy je celosvětový nedostatek pitné vody. Budeme tak moci zásobovat kromě Evropy i celou rovníkovou a severní Afriku, kde má voda větší cenu než ropa.

# Ale nebudou mít na patentovém úřadě nějaké výhrady a dělat obstrukce, které by zdržovaly tento vynález?

* I na to jsem myslel, pošleme to rovnou do Bruselu, tam se s tím párat nebudou. Úředník s razítkem se přihlásí jako spoluautor – a s ním se pak rozdělíme.

# V Africe bude opět dost vody a žízniví černoši už nebudou muset utíkat do Evropy a do Calais.

* U nás navíc ušetříme na sociálních dávkách, můžeme přidat na ministerských odměnách a nebudeme muset stavět na hranicích ploty !

# Následně se přetransformujeme z neziskovky na banku, a budeme za vodou…

* Náš vynález bude mít celosvětový dopad, další peníze už budeme vyrábět přímo v bance a vodu bude sušit ten úředník z Bruselu.

# Jako spoluautor…

 

°°°°°øøøø000O000øøøø°°°°°

 

Jak je vidět, broučci se na „Mrtvého brouka“ nehrají, ale jsou aktivní, co by mohlo být  trvalou inspirací i pro uživatele Mintu. Doufám, že i jim nadšení vydrží a o svých zkušenostech se s námi podělí na fóru, nebo i v této rubrice. Vylepšit se dá cokoliv, stejně tak jako platí, že „co se může pokazit, to se pokazí“. 

 

°°°°°øøøø000O000øøøø°°°°°

 

Dnes se proto podíváme opět do repozitáře, zdali tam nebude nějaký zajímavý prográmek pro naši praxi.

 

Kabikaboo

tnc16_1Kabikaboo je zápisník, založený na stromové struktuře, který je vhodný pro komplexní nebo knižní projekty. Nabízí autorovi lehčí přístup k editaci a organizování např. Sbírky textových souborů, které metodicky patří k sobě. Program se též hodí pro tvorbu technických manuálů a podobných projektů, které jsou z principu vhodné být v knižní formě.

 

tnc16_2

 

tnc16_3Při prvním otevření programu se nám ukáže výše zobrazené okno s popiskami v angličtině, což nás nemusí vzrušovat, protože těch několik slov není problém si najít ve slovníku a po praktickém vyzkoušení už bloudit nebudeme. Pro všechny případy nebude na škodu si prohlédnout Preference, kde si můžeme dát vlastní volby, pokud nám nevyhovuje default nastavení.

Nicméně i v Preferencích máme 5 záložek, kde se můžeme pomocí vlastní volby dokonale vydovádět.

Viz obrázek – General, a na dalším obrázku máme 4 z nich pěkně pohromadě.

 

tnc16_4

 

Protože popsaný program je obsažen v základním repozitáři, nemusíme při instalaci udělat nic jiného, než si spustit Terminál a napsat:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install kabikaboo

 

 

Kdybyste se chtěli dozvědět o Kabikaboo něco víc, tak v repozitáři sice nějaké náhledy najdete, ale pokud jde o popis, tak je pouze anglický a je to v podstatě skoro totéž, co je v tomto článku.

Takže, pokud jste dočetli až sem, tak se zamyslete, zdali by se Kabikaboo mohl stát užitečným nástrojem pro váš Mint. Nicméně je třeba uvažovat i tak, jestli se spisovatelskou praxí skutečně zabýváte často. V tom případě neváhejte a instalujte !

Domovská stránka je: https://launchpad.net/kabikaboo.

 

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na Tohle nemusíte číst XVI.

  1. Pingback:O vodě, Mintu a GPRename - Linux Mint CZ&SK