Motiv Blackbird pro Xfce

bb1Články na našem webu se povětšinou týkají dvou hlavních pracovních prostředí Mintu – Cinnamonu a Mate. Proto dnes uděláme malou změnu a předestřeme něco i těm našim uživatelům, kteří preferují desktopové prostředí Xfce.

Jelikož Mint s Xfce má i několik novinek, vyvstal v něm také problém, že se korektně nezobrazovaly vyhrazené ikony (zobrazující se na základě ikon Elementary OS), vyvinuté týmem The Shimmer Project. Tento tým vytvořil v průběhu let řadu motivů pro Xfce (které ale mají také podporu i v dalších desktopových prostředích, jako je např. Mate, Cinnamon, GNOME Shell atd.). Jedná se o motivy Albatross, Bluebird a aktuální Greybird. Kromě motivu Greybird vytvořili vývojáři týmu The Shimmer Project také jeho tmavou variantu s názvem Blackbird, motiv, dostupný i pro jiná desktopová prostředí s podporou GTK+ 3 a správce oken metacity a xfwm4.

 

bb2

 

Pro nainstalování motivu Blackbird si stačí stáhnout tento zip soubor, rozbalit jej a zkopírovat vzniklý adresář do skrytého adresáře .themes ve vašem domovském adresáři (ve výchozím nastavení jsou adresáře skryté, pro jejich zobrazení stačí kliknout na Ctrl + H. Pokud v domovském adresáři ten zmiňovaný chybí, vytvořte si jej). Jakmile jsou soubory zkopírovány, daný motiv aktivujete tak, že v sekci Nastavení – Vzhled a ve Správci oken si nastavíte téma Blackbird. Pro další desktopová prostředí stačí postupovat podobným způsobem.

 

bb3

 

 

A máte hotovo. Nyní se již můžete kochat novým vzhledem svého pracovního prostředí.

Domovskou stránku motivu Blackbird najdete na https://github.com/shimmerproject/Blackbird a týmu The Shimmer Project na http://shimmerproject.org/.

 

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

8 reakcí na Motiv Blackbird pro Xfce

  1. vxmery říká:

    Vyskúšal som, celkom zaujímavý motív

  2. Miroslav Fotyi říká:

    Tak po dlouhé době něco pro XFCE a ono se vám to tedy moc nepovedlo, ten motiv tedy opravdu nic moc, raději, kdybyste pro XFCE udělali několik dobrých článků, ale ne ty úplně začátečnické, kde se dá co nastavit a změnit třeba pomocí gconf-editor a proč tomu tak je a třeba k nastavení pořídit 2-3 obrázky s různým nastavením, aby bylo vidět, jak to vypadá ve skutečnosti. Každý nechce omalovánky ve stylu KDE a každému nesedí UNITY. Je pravdou, že cca před xx lety,kdy bylo KDE ještě ve verzi 2 to bylo ještě krásné desktopové prostředí, pak se to začalo sr.t a raději jsem přešel na GNOME a jel jsem na něj hódně moc dlouho, než to zkazili tím UNITY, to jsem přešel raději na XFCE. Tam jsem se také ze začátku plácal a nemohl mu přijít na jméno, ale postupně se to vylepšovalo a dnes můžu říct, že XFCE MATE 17.2 je opravdu povedené desktopové prostředí.

    • Satapouch říká:

      To, že se motiv nelíbí Tobě, ještě neznamená, že se nelíbí ostatním, nebo že je špatný. Nebo snad ano?
      Ke zbytku komentáře jen dodám – je nás moc málo kteří chceme zdarma ve svém volném čase dělat něco pro osvětu Linuxu (potažmo Mintu). Proto se logicky články na tomto webu týkají zejména dvou nosných prostředí Mintu – Cinnamonu a Mate. Naprostá většina návodů je však použitelná na všechna desktopová prostředí, která Mint podporuje. Konkrétně k Xfce tu a tam nějaký článek vyjde, ale jejich množství zhruba odpovídá poměru jeho uživatelů k ostatním prostředím.

      • Dejmon říká:

        Určitě s tebou budu v tomto souhlasit, že se píše adekvátně k poměru uživatelů, co se týče motivu, tak jsem tam zapomněl dát slovíčko „MĚ“ se nelíbí, Hodně používám, jak píšeš návody, jak pro MATE tak pro Cinnamon, ale musím si dobře přečíst a rozmyslet, co pro XFCE použít a čemu se vyhnout. Jinak ti díky, že tu děláš něco pro osvětu Linuxu a to ještě zadara.

  3. Andrej říká:

    Konečne tmavá téma, ktorá sa mi fakt páči 🙂 Ďakujem za tip.

  4. old říká:

    Pěkný motiv pro Xfce, dík.
    Jenom taková moje zkušenost:
    Mint 17.2 Xfce mi tepe i na starém šrotu, který už jsem chtěl vyhodit do kontejneru. Pokud máte stařečka a chcete, aby běhal jako mladík, vypněte v nastavení u efektů oken kompozitor.
    Z udýchaného valacha se stane bujný tátoš.
    🙂