Jak upgradovat z Linux Mint 17 na 17.1

lm171Jak jsme slíbili minule, přinášíme návod na upgrade Linux Mintu Cinnamon a MATE z verze Linux Mint 17 na verzi 17.1. Pokud jste dosud netrpělivě čekali na tento okamžik, tak vám tým vývojářů děkuje za vaši trpělivost.

 

Proč upgradovat?

„Když něco funguje, tak to neopravuj“.

Možná budete chtít provést upgrade na Linux Mint 17.1, protože došlo k odstranění chyb, které vám vadily nebo proto, že chcete získat a používat některou z nových funkcí. Každopádně byste měli vědět, proč chcete upgradovat.

Slepě (jen z nadšení, že byla vydána nejnovější verze LM 17.1) upgradovat nedává moc smysl, a to zejména jste-li s LM 17 spokojeni a vše v něm funguje perfektně.

Nejprve si přečtěte Poznámky k vydání, abyste se seznámili s novými funkcemi a měli všechny potřebné informace před samotným rozhodnutím o upgrade na novou verzi.

 

Výběr aktualizací

Přechod z LM z 17 Qiana na LM 17.1 Rebecca je snadný, stačí aplikovat všechny aktualizace 1. úrovně do vašeho stávajícího systému. Nedoporučujeme použít aktualizace 4. a 5. úrovně. Aktualizace úrovně 2 a 3, nejsou pro upgrade na novou verzi Linux Mintu nutné, vše záleží na vašem rozhodnutí.

 

Jdeme na to

Upgrade na 17.1 je jednoduchý:

Ve Správci aktualizací klepněte na tlačítko Obnovit pro kontrolu na novou verzi mintupdate. Pokud jí tam máte, tak aktualizujte a vyčkejte až se Správce aktualizací sám restartuje.

 

um1

 

Spusťte upgrade systému kliknutím na „Upravit > Upgrade na Linux Mint 17.1 Rebecca„.

 

um2

 

Postupujte podle pokynů na obrazovce.

 

um3

 

Po dokončení aktualizace restartujte váš počítač.

 

Další informace

Stejný upgrade bude k dispozici i pro verze Xfce a KDE po prohlášení za stabilní verze na konci tohoto měsíce.

  • Přestože Linux Mint 17.1 má k dispozici novější jádro, než jaké je použito ve verzi LM 17, tak tento upgrade nemění jádro samovolně. To je ryze na vašem rozhodnutí, proto pečlivě uvažte všechna pro a proti. Pokud se rozhodnete přejít na jádro doporučené pro LM 17.1, můžete tak učinit použitím aktualizace „linux-kernel-generic“ až po výše uvedeném upgradu.
  • I když jsou uváděna verze 17.1, tak tento upgrade nefunguje automaticky pro starší verze Maya, Nadia, Olivia a Petra. Taková aktualizace představuje značné množství dat pro stažení, tudíž je ponecháno na vašem výběru, zda se má aktualizace provést. Taková aktualizace je poskytována prostřednictvím balíčků, jejichž název začíná na „mint-backgrounds„.

 

Zdroj: https://blog.linuxmint.com/?p=2725

 

Štítky , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

8 reakcí na Jak upgradovat z Linux Mint 17 na 17.1

  1. Sam říká:

    Včera jsem upgradoval. Bez problémů, systém jede, žádný nastavení mi to nerozhodilo a samotná aktualizace trvala cca jen 15 minut 🙂 Pěkně upravili možnosti vzhledu. Díky! 🙂

  2. Martin Stacha říká:

    Ahoj,
    tak jsem to upgradnul taky. Nejde pravy click na plochu a vsechny ikony na plose jsou fuc. 🙁

  3. LV1770 říká:

    Dnes som spravil upgrade ,prebehlo to rýchlo a bez problémov . Jediná vec čo sa mi rozbila bol aplet Configurable menu . Pokúšal som ho znova nahodiť ,ale nešlo ho nahodiť ,možno ešte nefunguje pod novým cinamon,
    Inak všetko ostatné mi funguje ako pred upgrade ,dobrá práca vyvojárov . Vzhlad je ozaj pekne prepracovaný .Ďakujem

    • Satapouch říká:

      Pro zprovoznění tohoto appletu jdi v domovském adresáři do skryté složky ./cinnamon/configs a zde vymaž složku configurableMenu@lestcape. Potom applet přidej na panel s tím, že jej budeš muset znovu nakonfigurovat.

      • LV1770 říká:

        Ďakujem za radu, poriešil som to a už Configurable Menu funguje . Mám rozloženie menu ( Garibaldo ),na to som si zvykol aj keď tam je veľa pekných rozložení ,je to ozaj super applet a je aj dobre nastaviteľný podľa seba . Ďakujem za pomoc .

  4. Skalimil Vuk říká:

    Narazil jsme na to, že pro Mint xfce edition není upgrade dostupný. 🙁

    Jdu pátrat jak na to. Kdyby někdo věděl jak, buud vděčný.

    díky

  5. Lubos říká:

    Ahoj.
    Prosím,existuje postup,jak přejít zpět na verzi 17.00?Přestal mě totiž pracovat program ClipGrab a nechci se ho vzdat.y
    Děkuji za rady.