OpenShot 2.0: uvolněny první snímky a informace o nové verzi

Vývojáři videoeditoru OpenShot zveřejnili několik screenshotů a detaily o připravované a velmi očekávané verzi 2.0.

OpenShot je jedním z nejlépe hodnocených a používaných open source nelineárních videoeditorů pro Linux, který je schopen nabídnout životaschopnou alternativu pro Kdenlive. Je napsán v Pythonu, aktuální stabilní verze používá toolkit GTK+ a framework MLT, používaný také v Kdenlive. Díky získání finanční podpory pro Kickstarter (dostal 45000 dolarů), byl zahájen vývoj budoucí verze 2.0, založené na QT5 a která bude k dispozici i pro Microsoft Windows a Mac OS X.

Jonathan Thomas (hlavní vývojář projektu) zveřejnil nový příspěvek na oficiálních internetových stránkách projektu, kde prezentoval nové obrázky a informace ohledně vývoje OpenShot Video Editor 2.0. Ten má přinést nové Qt GUI, které lze přizpůsobit pomocí jednoduchého režimu jak pro nové, tak i pro pokročilé uživatele a odborníky. Přinese i novou cross-platformu pro 3D animace  a nové Query API, bude možné aktualizovat a mazat data, vztahující se k projektům, klipům, písničkám atd. Nová verze bude obsahovat také řadu vylepšení libopenshotu a také editor titulků bude kompletně revidován a bude mít nové funkce.

OpenShot Video Editor 2.0 bude mít i nové dialogové okno pro export vašich projektů, zlepšené překlady systému a spoustu oprav, jejichž cílem má být zlepšení podpory pro nové linuxové distribuce. Zde je několik fotografií z OpenShot Video Editor 2.0:

 

OpenShot

 

lffl www.lffl.org

 

lffl www.lffl.org

 

OpenShot

 

OpenShot Video Editor 2.0 je nyní stále ve fázi vývoje, v současné době proto neznáme plánované datum jeho vydání. Jak se tak stane, tak se to určitě dozvíte, neboť na našem webu vyjde článek včetně způsobu instalace v Linux Mintu.

Domovské stránky.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na OpenShot 2.0: uvolněny první snímky a informace o nové verzi

  1. fict10n říká:

    Proč QT5 a ne GTK?
    S QT5 program asi přestanu používat.

  2. Pingback:Aegisub V. - Linux Mint CZ&SK