Cinnamon 2.0.xx – kompletně a s vámi – Kapitola 32 – Zvuk

Nastavení zvuku je rozděleno do čtyřzáložkového menu. Kompletní nastavení zvuku si pojďme rozebrat v následujících řádcích.

První záložka je nazvána „Výstup“ a zobrazuje se zde veškeré zvukové zařízení, které může být použito pro zvukový výstup z pc. K dispozici je zde tlačítko na otestování zvuku, je zde také možnost nastavení vyvážení. Podle Vašeho hardwaru se také může zobrazit nastavení prolínání a subwooferu.

 Zvuk_048

Druhá záložka je nazvána „Vstup“. Jak již sám název napovídá, jedná se o nastavení vstupních zařízení. Typicky tedy mikrofonů, Line-inů zvukových karet apod. Kromě hlasitosti jako takové je zde možnost nastavení vstupní hlasitosti a zda se má vůbec zařízení povolit, tedy jeho aktivace.

Zvuk_049

 

Třetí záložka byla obdarována jménem „Zvukové efekty“. Zde snad název je tak jednoznačný, že nepotřebuje žádný zvláštní komentář. Tady, samozřejmě pokud jste zastánci všemožných úprav, si zkrátka vyhrajte s nastavením sami.

Zvuk_050

 

Čtvrtá a poslední záložka se jmenuje „Aplikace“ a zobrazují se vní všechny aktuálně spuštěné aplikace, které využívají zvuková zařízení. Samozřejmě i tyto aplikace zde mají možnost nastavení hlasitosti.

Zvuk_051

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.