Chystané novinky v Mate 1.8

Tým vývojářů tvrdě pracuje na nové verzi pracovního prostředí Mate 1.8, ve které budou představeny některé nové funkce. Chcete-li se dozvědět něco více, čtěte dále.

Mate je open source desktopové prostředí, jehož hlavním cílem je přinést uživatelské zkušenosti z Gnome 2 na nové linuxové distribuce s podporou GTK 3 a provést další optimalizace.

Vynikající výsledky ve stabilitě a reaktivitě, dosažené prostředím Mate ve verzí 1.6.x (nedávno přidaného do oficiálních repozitářů pro Arch Linux , Debian i Ubuntu ) povzbudily vývojáře, aby ještě více zapracovali na dlouho očekávané verzi 1.8, která přinese plnou podporu pro GTK +3, včetně podpory pro nový grafický server Wayland.

Kromě různých oprav, bude Mate 1.8 obsahovat podporu pro účty služby GStreamer-1.0, podporu pro důležitou funkci systemd-logind, protože právě Debian a další linuxové distribuce patrně brzy přejdou na systemd jako na výchozího systémového správce démonů.

Mate 1.8 bude mít také vylepšeného správce oken, nabízejícího funkci „Přichytávání oken“, která umožňuje maximalizovat okno, je-li přesunuto na okraj obrazovky (tato funkce je známá z Compizu, KWinu, Mutteru (Muffinu) atd.) i podporu otáčení mate-panelu na pozadí. Správce souborů Caja bude umožňovat větší podporu odstraňování souborů v médiích, přimountovaných do systému, má být dokončena migrace lcms2 v prohlížeči obrázků Mate, podpora Bluetooth Mate-Bluez5 aj..

Toto jsou jsou tedy hlavní plánované inovace pro Mate 1.8, které by mělo vyjít již na jaře. Nejsou ale vyloučena některá další vylepšení.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Jedna reakce na Chystané novinky v Mate 1.8

  1. Shafa říká:

    Muzete uvest zdroj zpravy?
    Web Mate obcas sleduju, ale podle zmen v sekci „Roadmap a Development“ mi pripada, ze uz hezkych par mesicu preslapuji na stejnem miste…