Vytvořte si vlastní sadu ikon – Acyl Icons Manager

1498__100x100_acylAcyl je zkratka pro „Any Color You Like“ (volně přeloženo – barva, jakou chcete), je nástroj, který v podstatě uživateli umožňuje vybrat si libovolnou barvu a použít i různé motivy pro tvorbu vlastní sady ikon. Je to jedna z nejlepších sad ikon pro Linux, protože si jí můžete přizpůsobit podle svých představ.

Acyl Icons Manager obsahuje 12 filtrů, jejichž pomocí můžete své úpravy aplikovat na celou sadu ikon a také obsahuje tři druhy ikon (složka, navigace, logo), které můžete vybrat ze seznamu. Vy si tedy můžete vytvořit vlastní sadu ikon tak, aby maximálně ladila k vašemu motivu GTK či motivu vašeho pracovního prostředí. Navíc si můžete naimportovat vlastní sadu ikon a tu posléze barevně upravit.

 

1499__420x340_acyl1

 

1500__420x340_acyl2

 

1501__420x340_acyl3

 

1502__320x240_acyl4

 

Instalace nástroje Acyl Icons Manager v Linux Mintu

Je opět velmi jednoduchá, stačí otevřít terminál a zadat příkazy k přidání potřebného repozitáře, aktualizaci databáze softwaru a nakonec i k vlastní instalaci aplikace:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/icons
sudo apt-get update
sudo apt-get install acyl-icon-set

Ikona pro spuštění programu se vám potom zobrazí v Menu > Nastavení > Acyl Icons (Xfce). Při spuštění aplikace vyžaduje heslo superuživatele. Webovou stránku aplikace dosud žádnou nemá, autorem je Switzak a je šířena pod licencí GNU GPL v. 2.

Lokalizace nástroje je pouze anglická, ale není to až tak na závadu, ovládání je velmi intuitivní a logické. I přes některé nepatrné nedostatky se jedná o velmi zdařilý nástroj, který určitě padne do oka notorickým „tuničům“ svého Mintu.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na Vytvořte si vlastní sadu ikon – Acyl Icons Manager

  1. Will.M říká:

    Divne…instalace probehla v poradku ale aplikaci nikde nevidim…

    LM 19 Cinnamon

  2. kamowski říká:

    v LM18.3 xfce to je tam, kde to má byť, v menu začnem písať acyl a ukáže sa mi to
    cesta k späšťaču: /usr/share/icons/acyl-icon-set/AnyColorYouLike
    ako je to v cinnamone, neviem, pozri tú cestu a spúšťač si vytvor v Menu