Esteaada – obnovení smazaných souborů

1491__100x100_esteaPodařilo se vám omylem smazat důležitý soubor? A vysypali jste už i koš? Rozdělili jste pevný disk na oddíly a ztratil se vám přitom důležitý soubor? Nic není ztraceno, ještě je tu program Esteaada, který je schopen spolehlivě obnovit soubory ztracené rychlým formátováním nebo rozdělením disku. Ve výchozím nastavení si poradí s obnovou archivů, obrázků, dokumentů, videí či audia v mnoha formátech.

Esteaada je jednou z nejlepších linuxových aplikací pro obnovení souborů, mající GUI (Graphical User Interface). Nástroj Esteaada je schopen obnovit soubory, které ještě nebyly přepsány novými soubory, i když už byly smazány rychlým formátováním pevného disku nebo jeho rozdělením.

Ve výchozím nastavení, můžete pomocí nástroje Esteaada obnovit řadu populárních typů souborů, jako například: ODF, gz, 7z, bz2, rpm, deb, SVG, avi, jpg, jar, htm, gif, exe, doc, docx, dll, bmp, rar, ppt, pptx, png, pdf, ole, mp4, mpg, mov, mbd, xls, WMV, WAV, vis, SWX, SXI, SXC, sx, sdw, rif, zip, XLSX. Navíc si můžete také přidávat nové typy souborů a vytvořit si svou databázi.

Esteaada má jednoduché uživatelské rozhraní a její minimalistické nastavení umožňuje vyhledat ztracené soubory na diskových oddílech pevných disků i na výměnných médiích. Rovněž můžete obnovit systémové soubory při problémech s vaším systémem. Nástroj zatím není příliš známý, ale časem se to určitě změní, neboť má ještě značný potenciál.

 

1492__420x340_estea1

 

1493__420x340_estea2

 

1494__420x340_estea3

 

1495__420x340_estea4

 

1496__420x340_estea5

 

1497__420x340_estea6

 

Instalace v Linux Mintu

Instalaci v Linux Mintu provedete jednoduše stažením .deb balíčku z tohoto odkazu. Po stažení na něj poklepejte a nainstalujte. Možná budete potřebovat nainstalovat i další závislosti. Jedná se o dva .deb balíčky: almasa-gtkdialog a almasa-root. Ty si rovněž stáhněte a kliknutím nainstalujte.

Poté se vám ikona pro spuštění aplikace zobrazí v Menu > Příslušenství > Esteaada. Podporované jazyky jsou pouze arabština a angličtina a myslím si, že by tato aplikace stála i za přeložení do češtiny či slovenštiny.

Domovskou stránku projektu najdete na http://www.linux.com/directory/Software/esteaada/visit, ale nelekněte se, je totiž v arabštině….

 

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

5 reakcí na Esteaada – obnovení smazaných souborů

  1. charnez říká:

    Ahoj, ve článku odkaz nefunguje tak jsem našel odkaz ke stažení: http://gtk-apps.org/content/show.php/Esteaada?content=157426

  2. Satapouch říká:

    charnez, díky za upozornění, omylem jsem ho zapomněl zadat, omlouvám se a vše je napraveno.

  3. Standa říká:

    Ahoj mam takovy problém, při spuštění programu nelze vybrat zdrojový disk (je šedivý). určitě mi chybí nějaký balíček. Díky za radu.
    Možná bych uvítal nějaký návod, jak přidat další typy souborů, třeba mp3, který tam schází.

  4. Dzob říká:

    Ani v tom novém odkazu není nic ke stažení.

  5. Dzob říká:

    Odkaz nefunguje.