Jak změnit nastavení časového limitu pro screensaver v Linux Mintu 15

1099__90x90_linux-mint-15_0Nedávno padl na našem fóru dotaz ohledně možnosti odstranění požadavku na zadávání hesla při každém ukončení běžícího screensaveru. Ve výchozím nastavení je v Linux Mintu spuštění spořiče obrazovky nastaveno po 10 minutách nečinnosti a je povolena možnost uzamčení systému.

To znamená, že po 10 minutách nečinnosti systému se zobrazí prázdná černá obrazovka jako spořič obrazovky a po následném stisknutí libovolného tlačítka nebo při pohybu myší musí uživatel znovu zadat své heslo, aby se dostal zpět k práci na počítači.

To může řadě uživatelů vadit, proto si v dnešním článku popíšeme způsob, jak si nastavit screensaver podle vlastních priorit a potřeb. Návod je určen hlavně začátečníkům, zkušení mintoví harcovníci vědí, jak si s tím poradit.

 

Zde je tedy postup:

1.. Přejděte do Menu > Nastavení > Screensaver.

 

1503__320x240_screen1

 

2.. Nastavte posuvník tak, aby se zvýšil časový limit pro spuštění screensaveru (max. 2 hodiny). Také, zrušte zaškrtnutí volby „Lock screen when screensaver is active“. Chcete-li zakázat úplně spořič obrazovky, zrušte zaškrtnutí u možnosti „Activate screensaver when computer is idle“. Rovněž si můžete podle svého vkusu vybrat typ screensaveru.

 

1504__320x240_screen2

 

3.. Nakonec klikněte na tlačítko „Zavřít“.

To je vše. Snadné a jednoduché, jako celý Linux Mint. Vše lze krásně nastavit a přizpůsobit potřebám a prioritám konkrétního uživatele. Navíc je to svobodný operační systém, bez šmírování a omezování od nějakého softwarového molochu.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na Jak změnit nastavení časového limitu pro screensaver v Linux Mintu 15

  1. huskyviking říká:

    To je super, mám Mint 15 Cinnamon 64bit asi týden, dnes se mi podařilo rozchodit xscreensaver, je potřeba doinstalovat řadu balíčků jsou to tyto:

    libxss-dev
    libxss1-dbg
    libxss1
    kdelibs-bin
    kdelibs5-data
    kdelibs5-plugin
    Samozřejmě je předtím třeba mít v Synapticu nainstalované i toto vše:
    xscreensaver
    xscreensaver-data
    xscreensaver-data-extra
    xscreensaver-gl
    xscreensaver-gl-extra
    Nu a samozřejmě jsem odsouhlasil i související balíčky, nechtějte po mně seznam, Synaptic to ví líp. Potom si lze naplno vychutnat různá slideshow vašich fotek a podobně. Snad se to někomu bude hodit.

  2. huskyviking říká:

    Dále je podstatné mít v Startup aplikacích v nastavení zadán příkaz:
    název: XScreenSaver
    příkaz: xscreensaver -nosplash
    popis: zahájí spořič po zapnutí na pozadí