LMDE Update Pack 7

1552__130x100_cinnamonlmdeDnešní článek je po dlouhé době věnován uživatelům LMDE, neboť ten má na našem webu velmi málo prostoru a jeho věrní uživatelé se tak právem mohou cítit odstrčeni. Částečně je to zaviněno tím, že v realizačním týmu chybí někdo, kdo by se touto verzí Mintu jakkoliv zaobíral. Proto bychom takového znalce v našem týmu rádi uvítali.

Včera byl vydán nejnovější aktualizační balíček pro Linux Mint Debian pod názvem Update Pack 7.  Pokud ovšem Linux Mint Debian nepoužíváte, tak  prosím tento příspěvek ignorujte.

Vyskytnou-li se při aktualizaci nějaké problémy, tak se neváhejte připojit k IRC chatovací místnosti (irc.spotchat.org, # linuxmint-debian), kde vám rádi pomohou.

 

Jak upgradovat

1.. Ujistěte se, že mirrory jsou aktuální

Není bezpečné upgradovat jakýkoliv balíček, pokud váš mirror není mezi aktualizovanými pro UP7!

Zde je aktuální stav LMDE zrcadel:

UP7:

  • http://debian.linuxmint.com/
  • http://debian.lth.se/lmde/
  • http://mirror.internode.on.net/pub/linuxmint-debian/
  • http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/
  • http://mirror.komsys.org/pub/linuxmint/debian/
  • http://www.mirrorservice.org/sites/debian.linuxmint.com/debian/
  • http://mirror.metrocast.net/linuxmint-debian/
  • http://ucmirror.canterbury.ac.nz/linux/mint/debian/
  • http://lmde-mirror.gwendallebihan.net/
  • http://mirrors.ircam.fr/pub/linuxmint-debian/
  • http://mintlinux.mirror.triple-it.nl/debian/

UP6:

  • http://ftp.jaist.ac.jp/pub/Linux/linuxmint/debian/
  • http://linuxmint-apt.killerhorse.eu/debian/
  • http://mirrors.fe.up.pt/linuxmint-debian/
  • http://tux.rainside.sk/mint/debian/

 

Chcete-li si vybrat jiný mirror:

Ujistěte se, že máte nainstalován „mint-debian-mirrors

Otevřete terminál a spusťte následující příkaz:

Příkaz terminálu:
mint-choose-debian-mirror

 

2.. Zkontrolujte APT zdroje

V nástroji Správce aktualizací klikněte na tlačítko „Update Pack Info

Ujistěte se, že „Konfigurace systému“ se zobrazuje zeleně a že nevykazuje žádné varování ani chyby.

Pokud se zobrazí nějaké upozornění nebo chyba, postupujte podle uvedených pokynů a postup opakujte, dokud chyby či varování nezmizí.

 

3.. Přečtěte si podrobnosti o Update Packu

V podokně „Update Pack Info“ ve Správci aktualizací si určitě přečtěte všechny informace týkající se Update Packu 7. Některé z nich by pro vás mohly být užitečné. Bude vám to trvat jen chvilku a následně vám to může ušetřit celé hodiny práce navíc.

 

4. Upgrade balíčků

Když máte vše připraveno a víte vše, co vědět máte, stiskněte tlačítko „Instalovat aktualizace„.

Během aktualizace budete dotázáni na několik věcí. Jedna z nich je velmi důležitá .. nový kernel se vás zeptá, kam má nainstalovat GRUB. Odpověď musí souhlasit s umístěním vašeho aktuálního Grub menu (které ve většině systémů je v „/dev/sda„).

Poznámka: ISO obrazy LMDE budou aktualizovány až s Update Packem 8 po vydání LM 16 a budou již obsahovat MATE 1.8, Cinnamon 2.0 a všechna plánovaná vylepšení chystaná pro nadcházející verzi Linux Mintu.

 

Zdroj: https://blog.linuxmint.com/?p=2455

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

4 reakce na LMDE Update Pack 7

  1. Robin říká:

    Mám pravdu, že když už používám zdroje přímo z Debianu (Jessie), tak mi tento update nic nového nepřinese? Zdá se, že ano.

    Jinak k LMDE – přešel jsem na něj z klasického Mintu, protože jsem chtěl větší svobodu ve výběru balíků. Asi bych používal čistý Debian, ale prostředí Mate se mi moc líbí a předkonfigurovanost LMDE mi také vyhovuje. Jeho repositáře jsou ale vážně tragické, má sice sledovat Debian Testing, ale ve skutečnosti donedávna byl ještě zaostalejší, než už současný Stable Wheezy. Proto jsem přešel přímo na repositáře Testing (Jessie) a některý software tahám rovnou ze Sidu. Vím, že se to nedoporučuje, ale zatím jsem nenarazil na žádné komplikace, a to to používám jak na netbooku (hlavně web, maily), tak na velkém PC (zpracování fotek, multimedia). Maximální spokojenost!

  2. Genesis říká:

    Ahoj ! Používám jako main distro Wheezy s MATE. Samozřejmě nativně Wheezy MATE ISO neexistuje, ale je velice jednoduché si ho nainstalovat. Případně i Jessie s MATE.Tady máš postupy:
    1) pro Wheezy: https://forum.debian-linux.cz/index.php?topic=1267.0
    2) pro Jessie: https://forum.debian-linux.cz/index.php?topic=1075.0
    Samozřejmě oboje s MATE 1.6.
    Good luck.

  3. Robin říká:

    Pěkné návody, asi bych v případě reinstalace uvažoval o sestavení systému z Debianu, ale už jsem si zvykl i na zelené ikonky a témata Mintu, takže LMDE na Jessie repozitářích pro mě zůstává ideální volbou 🙂

    Na klasickém Mintu mě vlastně také štvala nemožnost upgradu na novější verzi, což je při 6ti měsíční podpoře jedné verze pěkný masochismus. LMDE tento problém řeší jednou za čas velkými upgrady, nebo když člověk sleduje repozitáře Debianu, dostává nové updaty každý den .

  4. kupec říká:

    Na klasickém Mintu mě vlastně také štvala nemožnost upgradu na novější verzi…
    Taky mě to zarazilo na takový dobrý distro.Pomalinku mě přestává bavit vše přeinstalovávat.Třeba to brzy vyřešej.Tak asi možná sem přešel opět na u(b)buntu,ale používam cinnamon přostředí :). Jinak Mate sem používal dlouhou dobu,ale máj nějaké funkční nedostatky,které se projevují zrovna, když je člověk nejmíň potřebuje,škoda.