Parted Magic – kouzelnická hůlka Linuxového šamana podruhé

1176__100x100_pmO této distribuci ZDE bylo už něco málo napsáno, jen bych chtěl připomenout, že je tomu víc než 6 týdnů, co uviděla světlo světa nová verze této kouzelnické hůlky a opět je tu další Parted Magic 2013_06_14.

Jelikož kromě toho, že sem-tam něco napíšu, starám se o psa a aby v domě všechno fungovalo, spáchám občas nějakou větší reformu na disku. Jelikož slovo reforma je neoddělitelně spjato s nějakou katastrofou nebo materiální škodou, není to ani u mne žádná světlá výjimka. Reformátoři zpravidla nemají zpravidla představu o tom, co bude, až se jejich vize naplní; u mne většinou převládají pochybnosti, ale svůj ďábelský plán uskutečním. Když se pochybnosti stanou realitou, tak je to pro mne výzva. Jsa naučen celý život chodit po hraně, vrhnu se do rekonstrukce. Fantazie spolu s kreativitou, vybudovaná na „nekonečné řadě průserů, nepřetržitě za sebou následujících“, to je něco k nezaplacení. Ať už to bylo za pultem výrobního dispečinku, když všichni hrůzou šíleli, co se může stát, nebo v uhelném dole, kde to na nás každou chvíli mohlo spadnout, či v chemické laboratoři, když se chemická reakce vymkla kontrole, existovalo vždy jen jedno správné řešení a času nebylo nazbyt. U stávkujícího disku je těch řešení víc, zpravidla jedno bývá správné. Podle okolností čas nehraje klíčovou roli, což přispívá k správnému rozhodnutí. Parted Magic je poslední instance, když selhaly všechny předcházející pokusy.

Když selžou všechny pokusy, je na čase si přečíst manuál, učí nás pan Murphy ve svých zákonech. Parted Magic je kolekce záchranných a systémových programů od různých autorů, proto u něj žádný obsáhlý manuál nečekejme. Nicméně abych nekopl zvědavost čtenáře úplně do autu, tak přikládám zveřejněný seznam novinek z domovské stránky Parted Magic a několik obrázků z této nové distribuce.

 

Parted Magic 2013_06_14 (15)

(následuje překlad {broken english} z domovské stránky PM pro české a slovenské čtenáře) :

Další měsíc vývoje je hotov, je tedy čas vydat Parted Magic s novým vzhledem a obrovským kvantem vylepšení. Potom, na co jsme zvyklí už 5 let, Parted Magic má teď nový wallpaper ! Colin Skees dal pro nás ohromady Steampunk/Tron tému a je docela cool. Dáváme ji ve dvou velikostech na zkoušku pro různá rozlišení, měla by vypadat dobře na většině strojů.

Hodně práce bylo vloženo do Parted Magic Mount. Má nyní automatické obnovování a podporuje device mapper, smart phones, kamery a kindly. Většina z malých drobností bude, doufejme, jedna z nejlepších GUI mount utilit.

Clonezilla byla updatovaná na 3.3.40, drbl na 2.3.28, a partclone 0.2.61.

Na nejrůznějších blozích byly požadavky na GParted na změnu velikosti NTFS souborový systém s vadnými sektory. Tak jsme upravili GParted tak, aby podporoval i vadné sektory v NTFS. Nejlepší řešení bylo mít dvě binárky GParted. Binárka GParted je umístěná v systémové sekci panelového menu a je označená “Resize NTFS with Bad Sectors”.

Teď už můžete „zamknout“ obrazovku. Zámek je umístěn v pravém kliknutí desktopového menu.

Erase Disk program má nyní logging.
Pro ty uživatele, kteří potřebují RDP přístup, Remina je přidaná do desktopu. Jako vždy, Parted Magic přichází s kvanty programových updatů. Linux kernel je povýšen na 3.8.13, všechny poslední Xorg drivery a velké množství core programů. Plochu teď spravuje SpaceFM. Nyní můžete přetahovat ikony na ploše nebo v / root / Desktop složce. Kliknutí pravým tlačítkem menu umožňuje vytváření souborů a složek. To znamená, že můžete mít opět své soubory na ploše. 🙂
Pro úplný seznam změn a updatů se podívejte na domovskou stránku Parted Magic na „changelog“. Domovská stránka projektu : http://partedmagic.com/doku.php?id=news#.Ub3GoxVxmR2

Není toho málo, máme se tedy na co těšit. 🙂

 

Starší náhledy:

 

1177__620x440_pm1

 

Nové náhledy:

 

1178__420x340_pm2

 

1179__420x340_pm3

 

1180__420x340_pm4

 

1181__420x340_pm5

 

…a těch programů co je tam …kliknite si do levého dolního rohu : (START) :°) a několik HELPů. Prostě, co si budeme povídat : POVEDLO SE JIM TO !!!  Dík všem vývojářům !!!

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.