Oficiální blog, Duben 2013

Shrnutí redakce: Otevřen nový blog, který dění kolem distribuce a hlavně vývoje sleduje do hloubky. Nahrazujeme balíček software-properties-gtk za mintDrivers a na čem jsme v tomto nástroji zapracovali.

Hodnocení

Distrowatch (hodnocení popularity): 3876 (1.)
Alexa (hodnocení webové stránky): 6,745.

 

Novinky

Segfault byl otevřen na adrese segfault.linuxmint.com

 

Poslední vývoj:

Vývoj je zábavný a nedá ani tolik práce se zapojit. Pokud by jste se zapojit chtěli, nestyďte se sledovat náš vývoj na adrese https://github.com/linuxmint, či si přijďte chatovat s vývojářským týmem na #linuxmint-dev (irc.spotschat.org).
mintDrivers
Minule jsme mluvili o „mintSources“ a faktu, že nahradíme „software-properties-gtk“. Jedna z věcí, kterou software-properties-gtk dělá a kterou zatím mintSources neuměl je správa proprietních  ovladačů. V Linux Mint 15 se o to bude starat nástroj jménem „mintDrivers“. MintDrivers, správce ovladačů, stojí na stejném základu jako Ubuntu software-properties-gtk. Hlavní rozdíl je však ten, že mintDrivers nebude jen další karta v některém z nástrojů, nýbrž se jedná o samostatnou a plnohodnotnou aplikaci. To zjednoduší život hlavně nováčkům, proto jsme se rozhodli zapracovat hlavně na uživatelském rozhraní a poněkud ho vylepšit:

  • Ovladače nejsou již v seznamu vypisované podle popisu, nýbrž podle jména balíčku.
  • Verze jsou jasně zmíněné (v případě ovladačů nVidia můžete zvolit odpovídající verzi, místo zkoumání, co znamená vlastně „current“ a co „updates“)
  • Doporučená možnost bude zvýrazněná
  • Ovladače populárních výrobců (nVidia, ATI, Broadcom, Samsung, atd.) jsou doplněny o ikonu.

 

Novinky a shrnutí:

Díky moc našim sponzorům, partnerům, dárcům a lidem, kteří nás tento měsíc podpořili a umožnili nám tak pracovat na Linux Mint. Jako vždy jste byli velmi štědří a moc nám to pomáhá.
K EUR a USD nově Linux Mint přijímá i Bitcoiny. Uživatelé této P2P měny mohou dotovat Linux Mint na této adrese: 1PQCrkzWweCw4huVLcDXttAZbSrrLbJ92L.
Vytvořili jsme nový blog „Segfault“, cílem jsou nadšenci, potenciální vývojáři, lidé zaměření na nové technologie a vývoj, a další. Články píší samotní vývojáři a členové týmu a snažíme se dodržet rychlost jednoho článku za den. Takže pokud chcete držet s námi krok,být vždy maximálně informováni a nebojíte se detailů,sledujte tento blog.
Cinnamon 1.8 vyjde během pár dní, na konci tohoto týdne, nebo na začátku příštího. Zbývá odstranit poslední bug, který vydání brání.Linux Mint 15 je za dveřmi. MATE a Cinnamon vyjdou jako první s RC (release candidate) vprostřed měsíce a na jeho konci se už můžeme těšit na stabilní verzi.

Oficiální zpráva za březen je také k dispozici, ale vyšla stejně s dubnem a neobsahuje žádné informace (kromě seznamu dárců).

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Ondřej Kolín

Student MFF, spokojený uživatel Linux Mint a mám spoustu zajímavých koníčků, které sem raději nebudu ani psát...

Komentáře jsou uzavřeny.