Globální menu v MATE Desktop

[singlepic id=217 w=220 h=90 float=right]MATE Globální menu je applet, vyvinutý ze starého dobrého GNOME 2 GlobalMenu appletu, jehož pomocí lze přidat globální nabídku do panelu MATE. Applet Mate GlobalMenu je založen na GlobalMenu GNOME verze 0.7.10 a proto podporuje jen GTK2 aplikace. Nečekejte tedy podporu pro Firefox, LibreOffice nebo Qt aplikace, ale přesto může být užitečným doplňkem prostředí MATE, zejména pro malé obrazovky.

Applet má tyto vlastnosti:

  • zobrazení aktivní ikony aplikace a názvu aplikace nebo jen ikony;
  • zobrazení nabídky jak na panelu, tak uvnitř okna aplikace;
  • „malý“ režim;
  • stiskem klávesy F10 přejdete do nabídky;
  • a další.
Podle jeho stránky GitHub, applet pracuje s nejnovějším stabilním MATE v1.4 a opravdu funguje (testováno na Linux Mint 14 s MATE 1.4). Podle některých zdrojů applet nefunguje v Linux Mint 13 v důsledku chybějících závislostí (když tak sdělte své zkušenosti v komentáři).
Instalace MATE v Linux Mint MATE / LMDE
MATE GlobalMenu  je k dispozici v repozitáři pro LMDE pro Linux Mint 14 MATE (nefunguje v Linux Mint 13, alespoň ne s výchozími repozitáři). Nicméně, repozitář je bohužel k dispozici pouze pro 64bit ! Chcete-li si tedy nainstalovat MATE GlobalMenu, otevřete terminál (např. Ctrl+Alt+T ) a zadejte příkazy:

wget http://jas.gemnetworks.com/jasmineaura.gpg.key -O- | sudo apt-key add –echo „deb http://jas.gemnetworks.com/debian debian main“ | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mate-globalmenu.list echo „deb-src http://jas.gemnetworks.com/debian debian main“ | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/mate-globalmenu.list

sudo apt-get update
sudo apt-get install mate-globalmenu

Pro Linux Mint 13 jej budete muset zkompilovat ze zdroje. Pro více informací a zdrojový kód navštivte MATE GlobalMenu GitHub stránku.
Důležité:
Po instalaci je nutné vypnout MATE panel:

killall mate-panel

Potom přidejte do panelu applet MATE GlobalMenu pomocí následujícího příkazu:

mateconftool-2 –set /apps/mate_settings_daemon/gtk-modules/globalmenu-mate-panel –type bool true

Poté se odhlášte a znovu přihlašte, aby se zabránilo případným pádům, jež by mohly nastat (chyby se zobrazí pouze při zapnutém appletu – po odhlášení by vše mělo fungovat, jak má) a tím se také zprovozní nastavení appletu, jinak by byl dialog nastavení prázdný.
Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.