Motiv GTK Malys – rought 2.0

[singlepic id=141 w=120 h=90 float=right]Jak jsem se zmínil v minulém článku, podíváme se nyní na nový a pěkný motiv GTK+ a vzhledu oken od Malyse. Tento autor je poměrně známý svou tvorbou v této oblasti a své kvality potvrdil i tentokrát. Jedná se v podstatě o jeden motiv GTK+ i motiv vzhledu okna ve dvou barevných variacích – světlé a tmavé. Motiv se jmenuje Malys – rought 2.0 a směle si troufám říci, že patří k tomu nejlepšímu co jsem dosud viděl a použil.

Světlý motiv má jakousi strukturu jemného mramoru, která jak u ohraničení oken, tak i uvnitř nich vypadá velice zajímavě a budí dojem luxusu. Sám jsem zatížen spíše na tmavá témata, ale toto mě opravdu nadchlo a zatím si jej ponechám. Tlačítka pro minimalizaci a maximalizaci jsou velice jednoduchá (- +). Zajímavé je pak tlačítko pro uzavření okna, což je jakási elipsovitá výseč v rohu okna s plastickým vzhledem a podtrhuje tak celkový dojem z celého motivu.

Tmavý motiv má také zvláštní texturu, vzbuzující dojem solidnosti. Ovládací prvky jsou pak stejného tvaru jako u světlého motivu, jen správně barevně přizpůsobené. Ani tento motiv s tmavým vzhledem vám na vašem desktopu rozhodně neudělá ostudu.

Pokud jste tedy nalomeni a máte zájem si motivy vyzkoušet, stáhněte si potřebný archiv odtud. Po rozbalení otevřete vzniklou složku a v ní si vyberte buď tmavé či světlé téma. Jen upozorňuji, že oba motivy jsou tam jak s levým, tak s pravým umístěním ovládacích prvků. Pokud jste si tedy vybrali to co chcete, nakopírujte vámi vybraný soubor do skryté složky . themes v domovském adresáři.

Druhou možností je instalace pomocí příkazů, zadaných do terminálu v tomto pořadí:

 sudo add-apt-repository ppa:noobslab/malys-themes
► sudo apt-get update
► sudo apt-get install malys-rought

Při tomto způsobu instalace se vám nainstalují všechny varianty a bude jen na vás, kterou si poté zvolíte pro svůj desktop.

Pokud již máte nainstalováno, zvolte si požadovaný motiv okna či GTK+ v nastavení pracovního prostředí nebo pomocí výborného nástroje Ubuntu Tweak. Přeji příjemné chvíle s vaším novým a parádním vzhledem pracovní plochy.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.