Instalace Ubuntu One klienta v Linux Mintu

[singlepic id=142 w=220 h=100 float=right]Ubuntu One je osobní úložiště (cloud), jehož pomocí si můžete značně zjednodušit ukládání a zálohování svých souborů. Tudíž si tak můžete vychutnávat obsah svých složek, v podstatě ať jste kdekoliv. A to i s celou sadou cloudových služeb, a to včetně ukládání, synchronizace, sdílení a streamování. Máte okamžitý přístup k vaší hudební kolekci, oblíbeným fotografiím, videím, důležitým dokumentům apod., kdykoli a z jakéhokoliv zařízení.
Ubuntu One vám nabídne v základu 5 GB volného prostoru pro ukládání na účet. Tuto velikost je možné si navýšit až na 20 GB, ovšem už jako jako placenou službu.

Po vlastní instalaci, pokud ještě nemáte účet na Ubuntu One, provedete jednoduchou registraci pro jeho zřízení. Poté si již jenom určíte, které složky chcete uložit do cloudu a které chcete mít synchronizované s vaším PC (vše pomocí průvodce). Synchronizace dat u těchto souborů pak již probíhá zcela automaticky, kdykoliv ve složce něco změníte. Je to velmi výhodné i pro zálohování, neb je takto záloha neustále aktuální. Rovněž se vám objeví složka Ubuntu One ve vašem domovském adresáři. Sám tuto službu již delší dobu využívám a již mě párkrát zachránila před ztrátou dat.

A nyní již k samotné instalaci.

Pro instalaci Ubuntu-One klienta v Linux Mint 14 ‚Nadia‚ otevřete terminál (Ctrl+Alt+T) a postupně do něj zadejte tyto příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:ubuntuone/stable
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install ubuntuone-client ubuntuone-control-panel-qt ubuntuone-control-panel

 

Pro instalaci Ubuntu-One klienta v Linux Mint 13 ‚Maya‚ otevřete terminál (Ctrl+Alt+T) a postupně do něj zadejte tyto příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:ubuntuone/stable
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install ubuntuone-control-panel-gtk ubuntuone-client

 

Tím je vše hotovo a směle si můžete zřídit svůj účet a plně využívat výhod úložiště pro svá data.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.