Motiv ikon Potenza 1.0

[singlepic id=140 w=220 h=100 float=right]Včera bylo vydáno dle mě velice povedené téma ikon s názvem Potenza 1.0. Po delší době se objevil opravdu moc hezky vypadající motiv ikon pro váš desktop. Jedná se o kompletní sadu ikon, obsahující jak systémové ikony, tak i ikony aplikací. Jsou dostupné ve všech velikostech a obsáhnou tedy kompletní změnu vašeho pracovního prostředí. O tom svědčí i velikost zabaleného souboru s motivem, která činí přes 160MB.

Ikony v motivu jsou inspirovány tématem Faenza, jejich vzhled je však mnohem jednodušší a sofistikovanější. Barevně jsou velmi vyvážené, sice jenom 2D, ale to vzhledem k jejich tvaru i celkovému pojetí je spíše ku prospěchu věci. Hodí se jak ke světlým, tak i k tmavým motivům pracovního prostředí. Já sám jsem je vyzkoušel se světlým motivem od Malyse, který si popíšeme v dalším článku, a mohu směle říci, že se povedly náramně. Vyzkoušení mohu jen doporučit.

Pro instalaci máte dvě možnosti. Tou první je stažení .deb balíčku(bohužel momentálně nefunkční) a jeho následná instalace přes správce balíčků Gdebi. Druhou variantou je stažení archivu odtud. Po jeho rozbalení pak nakopírujte vzniklý soubor do skryté složky .icons v domovském adresáři. Po provedení jednoho z těchto úkonů si již jen nastavte zvolené téma buď v nastavení pracovního prostředí nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak. Myslím, že s výsledkem budete opravdu spokojeni.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.