FossaMail – Moderní pošťák – 5.díl

V předchozích dílech našeho seriálu jsme se dostali k tomu, že jsme si stáhli, nainstalovali a lokalizovali náš nový poštovní program FossaMail. A dnes si jej nastavíme.Po restartu nám již program naběhne česky. 24-nastaveni_mailu_1Využijeme toho a nastavíme si emailové účty.

Zadáme tři údaje: Jméno – to, jak se budou zobrazovat emaily ostatním uživatelům – tedy jak chcete být zobrazeni, potom Vaši emailovou adresu a heslo. U hesla můžete zvolit pamatování nebo ho budete vždy zadávat. a kliknete na tlačítko „Pokračovat„. 25-nastaveni_mailu_2Program se teď pokusí o komunikaci s emailovým serverem a pokusí se zjistit možné nastavení. 26-nastaveni_mailu_3Pokud je vše v pořádku můžeme pokračovat a vybereme si také integraci FossaMailu do systému. 27-nastaveni_mailu_udajeTeď se nám v levém horním sloupci zobrazí náš nově nastavený emailový účet a my si jej musíme ještě rychle nastavit.

Klepneme na něj PTM a vybereme položku menu „Nastavení„. Zobrazí se nám podrobné nastavení účtu, kde si můžeme nastavit spousty věcí, od podpisu, přes vizitku atd. Jedno z nejdůležitějších nastavení nás však čeká v menu „Nastavení serveru„. 28-nastaveni_uctu_1Zde je pro nás velmi důležité nastavení „Ponechat zprávy na serveru – Dokud je nesmažu„. Je ještě možnost nastavit tak, že smaže zprávy starší 14ti dnů a nebo možnost, že jak bude program stahovat zprávy, tak po potvrzeném stažení je na straně serveru zpráva automaticky vymazána. A to my dnes ve většině případů nechceme.

Jakmile jsme nastavili emailový účet, můžeme přijímat poštu. Ale než ji budeme odesílat, uděláme raději ještě pár nastavení.

Ale o tom až příště …

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

2 reakce na FossaMail – Moderní pošťák – 5.díl

  1. redhawk75 říká:

    z tym ponechavanim sprav na serveri je to na pop3 standardne inak.
    Niektore, hlavne freemailove sluzby to i napriek zaskrtnutiu ponechavat pri pouziti POP3 pri stiahnuti mazu zo servera.
    Kedze pristupujem z viacerych PC a ntb tak je lepsie pouzit IMAP.

    Inak ani instalaciu netreba (mam to rozbalene na Live USB Mint 17 a vyzera to takto https://yadi.sk/i/LNtYoYRDuoXsj )

  2. kamowski říká:

    pre upresnenie s tými pop3 účtami
    autor článku má na obrázku http://www.linux-mint-czech.cz/wp-content/uploads/2016/09/28-nastaveni_uctu1.png
    poskytovateľa seznam.cz,
    možno ten server poskytuje možnosť voľby uchovať alebo zmazať
    slovenský zoznam.sk pri pop3 toto neposkytuje a maže
    http://www.linux-mint-czech.cz/wp-content/uploads/2016/09/FMpop.png
    tiež odporúčam radšej ten imap