SuperMint

sm1Dnes přicházíme na scénu s něčím novým, co tu ještě nebylo a co je ve většině případě vyhrazeno méně významným státníkům, aby se zviditelnili nebo se někomu zavděčili.

Mezi klasické novinky patří „rozdělování států“, což je aplikace starořímského pravidla „Divide et impera“.(obr. dole)

Začínající státník se nespokojí s kladením věnců nebo prohlížením korunovačních klenotů, ale přijde s (odněkud?) importovanou myšlenkou: „Rozdělíme (si) Československo a napakujeme se“, nebo „Zavedeme DPH“, abychom mohli zvýšit platy (svoje). Rovněž tak je žádoucí, aby státník přišel s něčím, co tu ještě nebylo – nějaký nový slovní obrat, bonmot nebo slovo, které obohatí náš Newspeak.

Přestože je to již dávno, co z Hradu zmizel legendární Škrhola, tradice je holt tradice – tak naši První občané si s touto absencí žijící legendy hravě poradí. Když si nebudeme všímat zahraniční „Kašpárky a Škrholy“, tak v česko-slovenském prostoru si naši První ovčané uzurpují přední místa ve svých originálních vyjádřeních, za které by se Škrhola nemusel stydět.

Nebudeme nikoho jmenovat – ono těch vůdců národů nebylo zase tolik, abychom si je všechny nepamatovali…

sm2Není proto vůbec žádným překvapením, že Superman bude vždy potřebovat nějaký superlativ, super-věc — superválku proti fiktivnímu „súperovi“, Superbecherovku, Superovar, Superpravdu, Superdebilitu nebo i Superpampersky…

Je prostě nezbytně nutné vyvolat v ostatních pocit méněcennosti a strach, protože kam se hrabete na SUPERa…

Při všech těchto veřejně přístupných informacích se  nestačím divit, že tu ještě není Super-Eurometanol, Super-Multidroga (Soma), Super-Erekce nebo Super-Politická strana, ale ta snad už ano… Máme ovšem Super-sociální dávky, Super-etnickou snášenlivost, ale bohužel jsme ve válce s Euroasií. Legendární Jára Cimrman by se od nás mohl hodně naučit…

sm3Ještě jsem neuvedl (jediný možný) Super-Operační systém, po našem Super-Auslagen, nebo Super-Schaufenster, jak by řekli naši protektoři, investoři a poskytovatelé levných pracovních míst.

Po tom všem, co „průzkumy veřejného mínění“ poukázaly na to, že nejpopulárnější linuxovou distribucí je Ubuntu, nezbývá než přijít se státnickým vyhlášením:

„Nebudeme se už zabývat historickými distribucemi a do nekonečna je oslavovat, klást věnce a překrucovat historii.
Přichází spasitel – SUPERMINT – ve své ještě dosud nepublikované verzi, a tím je řečeno vše!“

Už nikdy žádný Obunta, Ubamu či Super-Auslag, ale SUPERMINT!

Že ještě žádný není? To nehraje roli, důležitá je vize! Vláda bez protekce, korupce a prostituce – s jednotnou a stabilní „měnou“. K tomu nějaký ten Škrhola nebo exprodavač hamburgerů, který se ochotně postaví do čela, i kdyby měl mít virozu.

Představme si svět se Superlevnou ropou, Superpůjčkami na Superúroky, Superkalašnikovy, přípravky na Supererekci a Superstolici, se Supertiskárnami na Supertoaletní papíry, se kterými budeme platit v Supermarketech…

 

sm4

 

Přátelé, důležitá je vize, pozitivní myšlení a odvaha stát se nejen Spidermanem, ale Supermanem a Superdemokratem ! K tomu nám dopomáhej SUPERMINT!!!

P.S.

Společnost trpí syndromem nekonečného růstu. Když třeba lékaři udělají při léčení nějakého syndromu chybu a nechtějí to přiznat, vynaleznou další syndrom. Syndrom syndromů – failed back syndrom. Medicina syndromů tak nezadržitelně kráčí k úplnému vítězství nad zdravým rozumem. Naštěstí Mint žádným syndromem netrpí, sem tam cosi nefunguje, ale je to téměř bez výjimky hardwarová záležitost. Něco se také najde mezi klávesnicí a židlí…
Mintu zřejmě nekonečný růst nehrozí a tak doufejme, že všechno nějak dopadne!

 

sm5

 

SUPERMINT je prostě tady!!!

sm6

 

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na SuperMint

  1. daret říká:

    Ano, ano a clanky treba pisat az dva dni po opici 😀