Zamknutí a odemknutí vašeho PC s Linux Mintem pomocí bluetooth

bp1V dnešním jednoduchém tutoriálu si ukážeme, jak snadno odemknout a zamknout váš počítač přes bluetooth např. pomocí smartphonu.

Všechna významná linuxová desktopová prostředí umožňují rychlé uzamknutí vašeho počítače, zůstane-li např. nějakou dobu bez dozoru, načež je obvykle vyžadováno heslo k navrácení se k vašemu původnímu sezení. Existuje ale způsob, jak to udělat ještě rychleji a bezpečněji, a to jednoduše pomocí bluetooth ve vašem mobilním zařízení. Stačí si jen nainstalovat nástroj BlueProximity, užitečný open source software, který umožňuje automaticky blokovat váš počítač, jste-li od něj na nějakou dobu pryč a naopak jej uvolnit, když se k němu vrátíte.

Díky aplikaci BlueProximity můžete zamknout a odemknout váš nepracující počítač i s řadou bonusů, jako je např. podpora pro více mobilních zařízení, nastavení vzdálenosti na jakou lze počítač zamknout/odemknout či dobu trvání zamknutí/odemknutí atd..

 

bp2

 

bp3

 

bp4

 

I když už není vyvíjen, BlueProximity stále dobře spolupracuje i s nově fungujícími linuxovými desktopovými prostředími. Navíc máte i možnost ručně si nastavit různé příkazy pro zamknutí/odemknutí zámku obrazovky vašeho počítače.

 

Instalace v Linux Mintu

BlueProximity je k dispozici v oficiálních repozitářích Linux Mintu a pro jeho instalaci stačí zadat v terminálu příkaz:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install blueproximity

nebo použít „klikací“ metodu ve Správci softwaru či Synapticu.

Po instalaci spustíte BlueProximity z Menu > Příslušenství.

Program BlueProximity má intuitivní rozhraní a i když chybí čeština i slovenština je práce s ním poměrně snadná i pro méně zkušené uživatele.

Domovskou stránku najdete na http://sourceforge.net/projects/blueproximity.

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.