Alternativa ke Google disk, Dropbox a dalším cloudovým úložištím

copyV dnešním krátkém článku si představíme zajímavou alternativu ke Google disk, Dropbox a dalším cloudovým úložištím.

Copy.com je relativně nejnovější poskytovatel cloudového úložiště – konkurence pro Dropbox, Google Disk atd.,s nativní podporou pro platformu Linux. Umožňuje sdílet soubory s ostatními,vybranými uživateli z webového rozhraní.Synchronizuje vaše soubory mezi počítačem a cloudovým úložištěm a k dispozici je i pro mobilní zařízení, takže vždy budete mít všechny vaše soubory kdekoliv.Pomocí složky Copy vytvořené a spravované aplikací ve vašem počítači nahrajete různé soubory (fotografie, hudbu, videa, texty apod.) do úložiště na stránce copy.com a následně budou složky synchronizovány při případné změně.

 

Copy.com vstoupil na scénu v roce 2013 a od té doby získal velkou popularitu. Copy.com nabízí 15GB prostoru zdarma a také bonusy 5 GB za doporučení, tento bonus dostane i pozvaná osoba.

Copy pro mobilní zařízení:

Copy pro Android: http://goo.gl/D0l0pu

Copy pro iOS: http://goo.gl/Soqk6

 

Nainstalujte si Copy.com v Linux Mintu:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:paolorotolo/copy
sudo apt-get update
sudo apt-get install copy

 

Po nainstalování si založíme nový účet:

 

copy1

 

copy2

 

Lze i přenést data z jiného úložiště:

 

copy3

 

A takto vypadá webové rozhraní:

 

copy4

 

Vzhledem k tomu, že Google i přes své sliby stále oficiální Linuxového klienta nevydal, je toto vhodná alternativa a určitě leckoho z vás může zaujmout.

Webová stránka projektu je: https://www.copy.com/.

Štítky , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

8 reakcí na Alternativa ke Google disk, Dropbox a dalším cloudovým úložištím

  1. ulo říká:

    Používám Copy půl roku a zatím si nemůžu stěžovat – za sebe doporučuji. Obsah je samozřejmě šifrován a rozšifrován až klientem.

    • ChrenekV říká:

      A jsi si tím šifrováním klientem jistý? Já na to před časem koukal a nic takového jsem tam nenašel – pochopil jsem to tak, že při přenosu a na serveru jsou soubory šifrovány, ale to neznamená, že nemají klíč/heslo.

      V takových případech píšou něco jako „End-to-end encryption (E2EE)“ nebo zdůrazní, že „ani my nemůžeme číst vaše soubory“ – je to tak třeba u služby Wuala.

      Jinak tahle se mi líbí, ovšem za to šifrování klientem bych právě nedal ruku do ohně. Samozřejmě se dá – pokud je někdo paranoik jako já – umístit zálohovaná políčka do složek, kde si už já sám zašifruji soubory třeba pomocí EncFS. Viz: http://www.root.cz/clanky/encfs-sifrovani-souboru-jinak-a-bez-problemu/

      • ulo říká:

        Podle jejich popisu přímo na jejich stránkách by to mělo být šifrováno jak při přenosu tak na úložišti. Je to na jejich webu v sekci „Secure and protect“. Pokud jsem to tedy správně pochopil a nejen já…

  2. Kagkouro říká:

    Také to tak chápu,je tam psáno že je to šifrované jak při přenosu,tak na cloudu.

  3. ChrenekV říká:

    Ten popis na stránkách je právě tak lehce vyhýbavý… Odpověď jsem našel tady, možná i pro jiné účely zajímavé srovnání služeb:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services

    V kolonce „Encrypted storage“ má zelenou, ale v té druhé „Personal Encryption“ NE!

    Na rozdíl třeba od té Wualy. To je právě to, co jsem myslel, že oni mají klíč, takže si kdokoliv se zaměstnanců může brouzdat po vašich materiálech; z mého pohledu je pak veškeré šifrování spíš symbolické. Já sice nejsem (zatím) zločinec, ale přesto vyžaduju to Personal Encryption (úryvek z popisku):

    The user needs to manage their own encryption key or password. If they lose it, there is no way to access the data. The service provider cannot access the user’s data even if required by the government.

    A to oni bohužel nemaj. Ale jak jsem psal, zabezpečit se to na mé straně i tak dá, jen mě mrzí, že v tom tak lehce mlží – což je vidět z toho, že spousta lidí to pochopila tak, jak se jim hodí…

    • ulo říká:

      S tím, že se zaměstnanci mohou dívat na obsahy úložišť máš možná pravdu ale zase mě těch 5GB za 0.99$ z Wualy oproti 15GB zdarma od Copy za to nestojí:-) Citlivá data si přes Copy stejně přenáším v truecryptovem kontejneru a fotky s nedůležitými dokumenty neřeším. Nicméně dík za objasnění a typ na další takovouhle službu

  4. radekhodal říká:

    nejde spustit. nevite proc? mint 64x cinamon

  5. Miro říká:

    Dobrý den,
    potřeboval bych poradit, dostal jsem pozvánku do cloudu copy, avšak mám „pouze“ 15GB ne 20 🙁 Vše jsem udělal- ověřil e-mail, naistaloval klienta, nahrál pár souború…)