Kvarteto od Gotta

mouse-iconNejedná se o spojitost se slavným zpěvákem. Jen bych vám rád představil čtveřici jednoduchých logických her, jejichž autor se jmenuje Graeme Gott. Pro Mint 16 se tyto hry již nachází ve Správci softwaru, já je nalezl při pátrání po různých PPA, tedy osobních balíčkových archivech. Tyto hry jsou jednoduché, přitom vás jistě dokáží potrápit, nehledě na to, že jsou nenáročné pro systém.

 

Pro Minty staršího vydání:

Příkazy terminálu:
sudo apt-get repository ppa:gottcode/gcppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install hexalate peg-e simsu tanglet

 

A pro Mint Petra stačí jen poslední příkaz bez přidání archivu.

Připomínám, že po zadání příkazu sudo se vás Terminál zeptá na heslo, které se při psaní neobjevuje, stačí napsat a stisknout Enter

Hexalate je hra, kde cílem je přesouváním a otáčením kruhů nalézt takovou pozici, aby se barvy přiléhajících paprsků shodovaly. Není to tak jedoduché, jak by se na první pohled zdálo.


Hexalate-1
 

Peg-E po vás chce, abyste přeskakováním eliminovali kameny tak, aby vám zbyl pouze jediný. Přeskakujete sousedicí kameny a přeskočený kámen zmizí.


Peg-E
 

Simsu je snadný způsob, jak si zahrát hru sudoku, prográmků na hraní sudoku lze v oficiálních repozitářích nalézt více. Cíl je jasný, vyplnit tabulku tak, aby se v každém sloupci, řádku a čtverci nacházelo každé číslo pouze jednou. Pravým tlačítkem myši zapisujete v režimu tužky. Rozehrané sudoku zůstává v paměti i při vypnutí počítače.


Simsu
 

Tanglet je hledání slov, a to slov českých, tak aby spojovala písmenka, která spolu sousedí. Hra nabízí několik variací.


Tanglet-1
 

Dlouhé zimní večery jsou již naštěstí za námi, přesto doufám, že si v mé dnešní nabídce vyberete tu svou oblíbenou hru, kterou si budete tříbit své logické myšlení.

Zdařilost autorových projektů je vysoká a v tomto archivu: https://launchpad.net/~gottcode/+archive/gcppa je možné najít několik dalších zdařilých projektů, ovšem ne pouze her. Pokud se rozhodnete zkoušet další, postup je snadný: vyhledáte si ve Správci softwaru, zda se v něm již daný balíček nachází, jinak je potřeba přidat repozitář PPA.

Pokud vám již některá hra pouze překáží, odinstalace je snadná:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get purge název_balíčku

 

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.