Google Calendar Indicator 0.2.0 v Linux Mint 16 „Petra“

1798__100x100_gciGoogle Calendar Indicator je indikátor, který integruje Kalendář Google do pracovních prostředí v Linux Mintu. Mimo jiné, umožňuje uživatelům, aby si snadno přidali nový kalendář nebo událost, synchronizovanou s kalendářem Google. Nejnovější verze, která je k dispozici, je  Google Calendar Indicator 0.2.0, která ovšem funguje pouze v Linux Mint 16 „Petra“, uživatelé starších verzí mají zkrátka smůlu.

V dnešním článku vám proto ukážu, jak si nainstalovat Google Calendar Indicator 0.2.0 v této nejnovější verzi našeho distra.

Aplikace zobrazuje kalendář akcí na hlavním panelu Linux Mintu. Umožňuje zobrazování až deseti akcí v indikátoru, dále vám umožní přidat další nové události, které můžete dále upravovat atd. Nastavit si můžete typ písma či barvu pozadí použitou pro danou událost v kalendáři. Dále lze nastavit čas pro automatickou synchroniza s Google kalendářem, přepnutí mezi světlými a tmavými ikonami indikátoru nebo automaticky spustit Google Calendar Indicator po přihlášení do systému.

 

Calendar Indicator 0.2.0 obsahuje následující opravy:

  • Opravena chyba, kdy se události v kalendáři nezobrazovaly v nabídce indikátoru;
  • Opravena chyba, kdy se nezobrazovaly dnešní události;
  • Calendar Indicator nyní umožňuje výběr, který kalendář má být zobrazen – v minulých verzích bylo možné zvolit buď žádný nebo všechny kalendáře;
  • Pevná velikost kalendáře;
  • Opraven problém s autostartem;

 

1799__200x300_gci1

 

1800__420x340_gci2

 

1801__420x340_gci3

 

1802__320x240_gci4

 

Instalace

Google Calendar Indicator 0.2.0 má vlastní repozitář PPA s názvem Atareao, proto je jeho instalace v nejnovější verzi Linux Mintu velmi snadná. Jediné, co musíte udělat, je přidat potřebný PPA, aktualizovat databázi softwaru a nainstalovat balíček calendar-indicator. Otevřete si tedy terminál a zadejte následující příkazy:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install calendar-indicator

 

Ikona pro spuštění aplikace se vám zobrazí v Menu > Ostatní > Kalendář.

Domovská stránka projektu je http://www.atareao.es/tag/calendar-indicator/.

Web projektu na Launchpadu – https://launchpad.net/calendar-indicator.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.