TEA Text Editor

1667__130x90_teaNa úvod jedna zajímavá blbinka :

Roman Numeral Converter (Linux)

Tato malá aplikace dokáže konvertovat Římské číslice do Arabských a opačně
Je vytvořená hlavně pro konverzi dat při přepisech a překladech dokumentů.

Instalace není potřebná. Stačí unzip a spustit. Aplikace je zdarma pro nekomerční použití.

Domovská stránka projektu je: http://genscriber.com/genapps/viewtopic.php?f=3&t=43&sid=3956d2f72aa93ef41709960df3a5555f

Na stránce je přímý odkaz na stažení.

Poznámka: Stejnou službu poskytne i jeden méně známý textový editor, o kterém zde následuje článek.

 

°°°°°°°°°°ooooo000OOO000ooooo°°°°°°°°°°

 

TEA Text Editor

Tento editor je z hlediska užitné hodnoty vhodný snad spíše pro programátory a podobné profese. Zajímavý je nejen svojí strukturou, ale i funkcemi (>100), které v jiných editorech nenajdete. Pro ty, kteří občas napíší nějaký text, tam je podle mých zkušeností v Gnome a MATE nejlepší Gedit, který je i v základní instalaci Mintu. V novějších verzích, přibližně od roku 2011, se objevuje editor Pluma, který ovšem musí ještě dozrát. Gedit má totiž k dispozici spoustu užitečných pluginů, které je možné si běžným způsobem doinstalovat. Nicméně i v novějších verzích se dá Gedit nainstalovat, s těmi pluginy je to zatím horší. Používání jiných textových editorů je evidentní krok zpět, jsou ovšem i takové, které dávají naší práci jiný rozměr. Jeden z nich je právě uvedený TEA Text Editor.

1668__320x240_tea1Na úvod je třeba poznamenat, že v tomto případě se musíme spokojit s angličtinou, nicméně těch pár nových výrazů se dá rychle naučit, ovšem je zmínka i o možných překladech, kde je i čeština.

 

 

1669__320x240_tea2Funkce, které zde najdeme, si můžeme rozdělit tak, že si vybereme ty, které budeme preferovat a zbytek jsou pak ty, které nám takříkajíc zatím nebudou k ničemu.

Jak jsem už jednou psal, máme tam možnost konvertovat Římské číslice do Arabských a opačně. Další blbinka je možnost převodu anglického textu (bez diakritiky) do morseovky a vice versa. Dále z morseovky do ruštiny a naopak a podobné fičúry.

Text se dá zobrazit i reverzním způsobem, t.zn. pozpátku, což může být též v některých situacích použitelné. Dále je tam převod z binární do decimální soustavy a spousty, spousty dalších vychytávek …

Seznam všeho, co TEA Text Editor nabízí, by zabral další dvě strany, tak stručně – INSTALACE:

[singlepic id=1510 w=30 h=30 float=left]

$ sudo apt-get install tea

 

1670__320x240_tea3TEA Text Editor se nachází i v našem repositáři, kde si ho po vyhledání snadno nainstalujeme. Po instalaci se nám objeví v kolonce Příslušenství.

Podotýkám, že uživatel bude zpočátku dost zmaten, protože když je něčeho moc, tak je toho příliš. Editor, který je současně i správcem souborů, to se hned tak nevidí a všechno ostatní je skryto za soustavou záložek, které jsou na pravé straně svisle. Editor má víc než 100 funkcí, takže prospektoři a čmuchalové si přijdou na své…

Tato kuriosní aplikace je dílem ukrajinského programátora z Kijeva, což naznačuje i podpora ruštiny, která je t.č. v našich končinách trochu zanedbávaná.

 

1671__620x540_tea4

 

Domovská stránka projektu se nachází na : (viz obr.) : http://tea-editor.sourceforge.net/

 

°°°°°°°°°°ooooo000OOO000ooooo°°°°°°°°°°

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.