Stahujte a šiřte příručku Software na úřadech a jeho otevřené alternativy

Kolega Vojtěch Trefný nás požádal o zveřejnění zprávy o vydání příručky „Software na úřadech a jeho svobodné alternativy„. My, jako web, šířící osvětu okolo svobodného softwaru, rádi jeho žádosti vyhovujeme a zařazujeme tuto aktualitu do headline.Zde je znění celé zprávy:

Liberix, o.p.s. připravil PDF brožuru, která má pomoci místním úřadům, školám a dalším institucím objevit svobodný software, odstranit předsudky kolem něj panující a v ideálním případě také přesvědčit vedoucí IT oddělení a další zainteresované, že prosazovat a především používat otevřený software a formáty má smysl.

Cílem brožury je nejen otevřený software představit, ale také ukázat jeho přednosti a kvality, vysvětluje okolnosti jeho pořízení a nasazení a nabízí i objektivní porovnání s uzavřeným softwarem z hlediska funkčnosti i finanční náročnosti. Vše je podpořeno příklady z praxe.

Brožuru si můžete stáhnout, ale hlavně ji doporučte, ukažte nebo pošlete těm, kteří o softwaru ve veřejné správě rozhodují a kterým je hlavně určena.

Za vznik příručky patří velký dík Nadačnímu fondu Otakara Motejla, který její tvorbu finančně podpořil.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.