Restartování systému MATE

1364__130x100_restart1Nedávno jsem na webu narazil na zprávu, že mužům se v starším věku zmenšuje mozek a zvětšuje prostata. S tím druhým nemohu nesouhlasit, ale velikost mozku asi není nikterak úměrná jeho možnostem. Nicméně i když jsem už se už dávno rozhodl „svůj širák odhodit v dál“, stále ještě si nemohu nasadit buřinku, kterou občas nosil můj otec. O otcových mentálních kvalitách jsem nikdy nepochyboval, hlavu měl v poměru k ostatnímu tělu menší. Věkem se mu však nezmenšovala a skoro do 88 let měl velmi bystrou myslivnu.

Stejně marně si lámu hlavu nad tím, jak je to vlastně s tou teorií, že alkohol zabíjí mozkové buňky. Jedna skupina vědců tvrdí, že pokud jde o zabíjení, tak se vlastně zabíjí jen ty slabé, které „už byly na umřítí“ a tak se mozek zbavuje nepotřebných parazitů celkem příjemným způsobem. Pochopitelně i druhá skupina vědců musí z něčeho žít a tak předkládá teorii, že se zabíjí plnohodnotné mozkové buňky a tím pádem kapacita a výkonnost mozku zvolna klesá. Předpokládá to vznik dost velké dutiny v hlavě a následně rčení, že prázdná hlava nejvíc duní. Potom je tu, jak ostatně bývá zvykem, další skupina teoretiků, kteří tvrdí, že mírná konzumace alkoholu pomáhá rozšiřovat mozkové cévy, a tím pádem zlepšuje průtok krve do tohoto orgánu. Jenže kde nic není, ani smrt nebere. Protože jsme silně pluralitní společnost, další vědci přišli s názorem, že „malé množství alkoholu nezaškodí v sebevětším množství“. Nicméně stále ještě převládá teoretické tvrzení, že alkohol je náš nepřítel. Proti tomu však razantně vystupují příznivci legendárních husitů, kteří prohlašují „Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte !“ Takže si nakonec počkáme na názor našich Blanických rytířů, kteří nám v přestávce mezi bojem prozradí, jak to tolik století bez alkoholu vůbec vydrželi…

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 

Po této multikulturní úvaze pak nebude problém, aby čtenář, povzbuzen několika teoriemi, zvládl krátkou slovní úlohu, kterou jsem dostal od mechanika, který mi před mnoha desetiletími pomáhal svařit podvozek mého 23-letého Trabanta:

 

CO JE TO ? 

Včera to bude a zítra to bylo ? 

(odpovědi SMSkujte správci portálu)

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Mezitím si ale prozradíme další fintu, a to opět z prostředí MATE :

 

Re-startování systému bez restartu PC. (without Rebooting) 

Pokud stlačíte Ctrl+Alt+Delete, Linux Mint vám nabídne menu: Uspat do paměti, Uspat na disk, Restartovat, Zrušit nebo Vypnout. V některých případech se ale může přihodit, že systém mrzne, kurzor myši se nedá pohnout, dokonce ani Ctrl+Alt+Delete nefunguje.

Jako alternativu můžete proto použít Ctrl+Alt+Backspace, aby jste dosáhli totéž. Pokud ovšem tato klávesová zkratka není aktivní, tak nápravu zjednáme následujícími kroky:

 

1363__630x520_restart

 

Menu > Applikace > Volby > Klávesnice.

Zvolíme záložku “Rozložení” a klikneme na tlačítko „Možnosti…

Vybereme “Pořadí kláves zabíjející server X“ a zafajfkujeme “Control + Alt + Backspace”.

Dáme „Zavřít“ …  a je vymalováno !

To je v dnešní poradně vše, tak jako po každém dobrém tipu očekávám „tisíce děkovných dopisů“ …

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na Restartování systému MATE

  1. Allconius říká:

    tisíce děkovných dopisů 😀