Oficiální blog, květen 2013

Shrnutí za měsíc květen, jak postupuje vývoj, jak dopadla verze Linux Mint 15 a co můžeme očekávat.

Hodnocení:

  • Distrowatch (hodnocení popularity): 3787 (1.)

  • Alexa (hodnocení webové stránky): 7,446.

 

Events:

 

Novinky a shrnutí:

  • Děkujeme našim sponzorů, partnerům, dárcům a všem lidem, kteří nás tento měsíc podporovali a dovolili nám tak pracovat na Linux Mint. Jako vždy jste byli úžasní a moc nám pomáháte.

  • Byli jsme napjati s vydáním Linux Mint 15 „Olivia“. Na vývoj bylo vynaloženo mnoho úsilí a závěrem bylo úžasné spojit to dohromady v jedno vydání. Po RC bylo zaobleno mnoho hran (Zde chci znovu poděkovat testerům, kteří nám zasílali zpětnout vazbu) a jsme celkem spokojeni s konečným výsledkem. Samozřejmě čekáme na všechny recenze a budeme na ně reagovat, jako jsme to již dělali dříve na tomto blogu, co bylo uděláno dobře, co špatně a jak bychom to mohli zlepšit.

  • Ačkoliv jsme zvolili jako výchozí Ubuntu 13.04 jádro 3.8.0-19 použité v Linux Mint 15 nefungovalo, jak jsme čekali. Mnoho lidí mělo/má problém s přehrávání zvuku přes HDMI a někteří dokonce zaznamenali pády systému a kernel panic. Mnoho jsme sice udělali během RC, ale důvod těchto chyb nám zůstal skrytý, takže se na to ještě budeme muset podívat… naše výsledky budeme publikovat na blogu Segfault a pro verze KDE a Xfce budeme používat novější jádro 3.8.0-25.

  • Vývoj na Cinnamon 2.0 již začal a mohu potvrdit, co jste si mnozí přečetli v „Linux User & Developer“, stane se nezávislým prostředím. Ačkoliv budeme dále používat knihovny a technologie GNOME, jako GTK a Clutter, nebude již více vyžadováno, aby GNOME desktop běžel na pozadí (Tedy gnome-settings-daemon a gnome-session). Toto zjednoduší inovování Cinnamonu a také backporty do starších verzí Mintu, popřípadě i pro další distribuce, nezávisle na tom, jakou verzi GNOME používají.

  • KDE a Xfce edice již jsou na cestě ven. KDE edice je již v QA. Xfce edice se tam dostanu v řádu dní. Některé bakcporty již byly přidány do LM 13 Maya a LMDE, jako například Cinnamon a MDM

 

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Ondřej Kolín

Student MFF, spokojený uživatel Linux Mint a mám spoustu zajímavých koníčků, které sem raději nebudu ani psát...

Komentáře jsou uzavřeny.