Picsaw: puzzle hra pro Linux Mint

1086__90x90_picPicsaw je hra puzzle, ve které používáte své vlastní fotografie pro vytvoření skládanky. Tento krátký tutoriálek vám ukáže, jak si nainstalovat tuto hru v Linux Mintu.

 

 

Popis

Picsaw je velmi jednoduchá linuxová hra, kde  „rozstříháním“ svých vlastních fotek na puzzle ve složce obrázky a poté jejich opětným složením můžete úspěšně trávit svůj volný čas. Po prvním otevření se vám ihned zobrazí obrázky z dané složky. Vy si vyberete ten „svůj“ a rozstřiháte jej na jednotlivá puzzle. V obrázcích můžete libovolně rolovat a na výběr máte ze tří velikostí puzzlí. Poté puzzle „rozházíte“ v okně stisknutím tlačítka Shuffle a vesele začnete skládat. Přestane-li vás jeden obrázek bavit, kliknete v okně na ikonu vlevo nahoře nebo v nabídce na Picsaw > New Puzzle, čímž získáte možnost vybrat si jiný obrázek.

 

1087__420x340_pic1

 

1088__420x340_pic2

 

1089__420x340_pic3

 

1090__420x340_pic4

 

 

Instalace

Není opět nic složitého. Pro Linux Mint 13 Maya by hra měla být v repozitáři, takže jí lze nainstalovat pomocí Správce softwaru nebo Synapticu, což jsme zde již mnohokrát probírali. Pro Linux Mint 14 Nadia a Linux Mint 15 Olivia si otevřete terminál a budete postupovat následovně:

Nejprve si nainstalujte potřebný repozitář:

Příkaz terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:picsaw-team/ppa
 

Dále aktualizujte databázi softwaru:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get update
 

A nakonec nainstalujte vlastní hru:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install picsaw
 

Ikona pro spuštění se vám zobrazí v Menu > Hry > Picsaw.

Picsaw není žádný herní zázrak a ani si na něj nehraje. Ovšem pro procvičení vaší představivosti, potrápení vašeho mozku či pro ukrácení dlouhé chvíle je ideální. Hra je jednoduchá, rychlá a nenáročná. Webovou stránku najdete na http://launchpad.net/picsaw.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.