Nuvola Player v Linux Mintu

[singlepic id=982 w=100 h=100 float=right]Nuvola Player umožňuje provozovat webové rozhraní cloudových služeb pro hudbu ve vlastním okně a také integraci s operačním systémem Linux, tudíž i s naším Linux Mintem (multimediální klávesy, systémová lišta, applet multimediální přehrávač, dock menu, oznámení a další).

Nuvola Player je open source projekt, licencovaný pod  2-Clause BSD a napsaný ve Vala (jádro) a JavaScriptu (služby integrace). V současné době jsou podporovány následující služby: Google Music, Grooveshark, Hype Machine, 8tracks, RDIO a Amazon Cloud Player.

 

Vlastnosti:

  • S Nuvola Playerem nikdy omylem nezavřete webový prohlížeč při přehrávání hudby a navíc okno s vaší hudbou je snadno dostupné z docku/hlavního panelu namísto lišty vašeho internetového prohlížeče.
  • Nuvola Player zobrazí oznámení o aktuálně přehrávané skladbě.
  • MPRIS rozhraní umožňuje využít applety, plasmoidy a další aplikace (tzv. MPRIS klienty) ke kontrole chodu přehrávače médií. Např. GNOME Shell Media player je dobrý příklad MPRIS klienta.
  • Správa v rozhraní docku usnadňuje další přizpůsobení jednotlivých položek v docku. Rozhraní Google Music přidává další položky v menu pro ovládání přehrávání (přehrát/pauza, předchozí/další skladba) nebo ukončení aplikace. Docky, Avant Window Navigator a DockBarX jsou dobře známé příklady správy aplikací pomocí docků.
  • Integrace v menu: Nuvola Player přidá další položky v menu pro ovládání přehrávání (přehrát/pauza, předchozí/další skladba) nebo ukončení aplikace.
  • Rozhraní Google Music je schopné pracovat s multimediálními klávesami v GNOME (řízeny démonem nastavení GNOME) bez použití jiných kláves (neblokuje jiné aplikace).
  • Rozhraní Google Music je schopné přiřadit přehrávání/pozastavení ke standardní klávese Pause. Tato funkce je určena pro uživatele bez multimediální klávesnice a je ve výchozím nastavení zakázána. Povolíte jí v dialogovém okně Předvolby.

 

[singlepic id=983 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=984 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=985 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace Nuvola Playeru v Linux Mintu pomocí PPA:

Nuvola Player má svůj stable repozitář PPA, který obsahuje nejnovější balíčky pro Linux Mint. Chcete-li si tuto aplikaci nainstalovat, stiskněte Ctrl + Alt + T pro otevření terminálu a zadejte tyto příkazy:

Nejprve si přidejte samotný PPA příkazem:

user@lm:~$ sudo add-apt-repository ppa:nuvola-player-builders/stable

 

Dále aktualizujte databázi softwaru:

user@lm:~$ sudo apt-get update

 

Nakonec nainstalujte Nuvola Player:

user@lm:~$ sudo apt-get install nuvolaplayer

 

Ikona pro spuštění aplikace se vám posléze zobrazí v Menu -> Zvuk a video -> Nuvola Player.

Domovská stránka projektu je http://nuvolaplayer.fenryxo.cz/home.html.

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.