Nainstalujte si Miro 6 v Linux Mintu z PPA

[singlepic id=944 w=100 h=100 float=right]Miro (dříve známý jako Democracy player) je platforma, určená zejména pro přehrávání internetové televize, hudby a videa. Umožňuje stáhnout a poté sledovat videa z RSS kanálů (včetně podcastů, video blogů a BitTorrentů). Miro ve starší verzi je k dispozici ve standardním repozitáři Linux Mintu. Pokud si však chcete nainstalovat jeho nejnovější verzi 6.0, tak si přečtěte náš dnešní článek.

Nejnovější verze Miro 6 je celá o jediné věci: rychlosti! Byla uvolněna před pár dny a je zaměřena hlavně na zvýšení rychlosti při běhu programu, při navigaci, při stahování, atd. Konečně je také implementována i podpora flash animací pro uživatele Linuxu a další vylepšení a opravy.

 

[singlepic id=945 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=946 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=947 w=420 h=340 float=center]

 

Několik námětů k používání Miro

1) Mějte veškerou svou hudbu i videa na jednom místě

Vzhledem k tomu, že Miro umí přehrát téměř všechny audio a video formáty, můžete mít všechny své multimediální soubory na jednom místě. Veškerá vaše hudba a videa se zobrazí v Miro (bez přemisťování nebo duplikace souborů) – pokud si nějaký soubor přidáte do těchto složek, tak se objeví také (nebojte se, Miro nebude duplikovat ani přesouvat žádné soubory). Je tak velmi snadné přejít třeba i z iTunes na Miro.

Krok 1: Vyberte a přidejte z menu na postranním panelu vaší aktuální hudbu, videa a složky stahování mezi „sledované složky“

2) Přidejte si své oblíbené video či hudební stránky

Přidejte svou oblíbenou hudbu, videa nebo stránky pro stahování do postranního panelu v Miro, čímž můžete streamovat nebo stahovat soubory přímo do vaší knihovny.

Krok 1: Vyberte na postranním menu „Přidat zdroj“ a zadejte požadovanou URL adresu webové stránky.

3) Sdílejte multimedia na více počítačích

Máte-li více než jeden počítač s Miro, běžící ve vaší lokální síti, můžete snadno sdílet svou hudbu a videa. Streamujte nebo přenášejte multimediální soubory z patra do přízemí, z pokoje do pokoje.

Krok 1: Vyberte kartu připojení na postranním panelu a povolte sdílení.

Krok 2: Otevřete Miro na jiném počítači v síti a streamujte nebo nakopírujte tyto soubory.

4) Synchronizujte s telefonem nebo tabletem

Používáte hudební přehrávač, který neumí synchronizaci s telefonem? Miro toto dovede, může synchronizovat vaše multimediální soubory s celou řadou zařízení, včetně jakéhokoliv telefonu či tabletu s Androidem. Miro dokonce umí převést video soubory do správného formátu pro přehrávání na vašem telefonu.

Krok 1: Připojte telefon nebo tablet k počítači pomocí kabelu USB.

Krok 2: Vyberte svůj telefon v nabídce „Connect“ na postranním panelu.

Krok 3: Přetáhněte jednotlivé soubory do telefonu nebo použijte možnost automatická synchronizace.

5) Zakupte si skladbu nebo aplikaci

Miro má vestavěnou podporu obchodů Amazon MP3 Store, Amazon Android Store, stejně jako Google Android Store a eMusic. Zakupte MP3 a stáhněte si jí rovnou do vaší knihovny Miro a potom vše synchronizujte s telefonem. Nebo zakupte mobilní aplikaci a Amazon či Google bude synchronizovat telefon automaticky.

Krok 1: Zvolte např. Amazon MP3 Store v nabídce „Stores“ na postranním panelu.

Krok 2: Zakupte MP3 a stáhněte si jí rovnou do vaší knihovny Miro (připraveno pro synchronizaci s telefonem).

Krok 3: … nebo zakupte mobilní aplikaci a Amazon či Google bude synchronizovat telefon automaticky.

 

Instalace nejnovější verze Miro (6.0.x) v Linux Mintu

Repozitář poskytuje nejnovější balíček aplikace Miro pro Linux Mint 14 a Linux Mint 15. Bude podporovat i Linux Mint 15, až bude v brzké době vydán.

Chcete-li si tedy Miro nainstalovat, otevřete terminál (např. pomocí kláves Ctrl + Alt + T) a zadejte postupně následující příkazy:

1. Přidejte potřebný repozitář:

user@lm:~$ sudo apt-add-repository ppa:pcf/miro-releases

 

2. Aktualizujte databázi softwaru:

user@lm:~$ sudo apt-get update

 

3. Nainstalujte aplikaci Miro:

user@lm:~$ sudo apt-get install miro

 

Po instalaci se vám zobrazí ikona pro spuštění aplikace v Menu – Zvuk a video – Miro music and video player. Program má českou i slovenskou lokalizaci. Český překlad není ovšem žádná sláva.

Domovskou stránku projektu najdete na http://www.getmiro.com/.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.