Numix – povedený motiv GTK3

[singlepic id=770 w=220 h=100 float=right]Nedávno byl vydán nový motiv GTK 3 s názvem Numix. Je to moderní téma s hranatými rohy, tmavým panelem, tmavým motivem oken a s tmavým menu.

Numix je v současnosti k dispozici pro GTK 3.6 a podporuje Cinnamon, GNOME Shell, Xfce, Unity, Pantheon a Openbox.

 

[singlepic id=771 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=772 w=420 h=340 float=center]

 

Pro tuto chvíli ještě není téma k dispozici v PPA, ale to by se mělo brzy změnit. V budoucnu jsou plánovány také různé varianty Numix (např. tmavý panel nástrojů atd.) spolu s GNOME Shell a motivem ikon. Vzhledem k tomu, že motiv je kompatibilní pouze s GTK 3.6, pracuje správně pouze s Linux Mint 14, bohužel nebude tedy správně fungovat v Linux Mint 13.

Chcete-li si motiv Numix nainstalovat a používat, nejprve rozbalte stažený archiv a nakopírujte ho pod rootem do složky /usr/share/themes. Pomocí terminálu, pokud máte motiv stažený a rozbalený ve vašem domovském adresáři, to provedete zadáním příkazu:

user@computer:$ sudo cp -r Numix /usr/share/themes/

a tím je zkopírován do adresáře /usr/share/themes.

Nechcete-li kopírovat s právy roota, vytvořte si (pokud jí ještě nemáte) ve svém domovském adresáři skrytou složku .themes a do ní nakopírujte rozbalený archiv. Výsledek bude stejný s tím, že pokud váš systém používá více uživatelů, budete mít tento motiv k dispozici pouze vy.

Pro GTK 2 aplikace budete potřebovat engine Murrine. Chcete-li jej nainstalovat do Linux Mintu, zadejte v terminálu následující příkaz:

user@computer:$ sudo apt-get install gtk2-engines-murrine

 

Používat motiv pak můžete začít jeho zvolením v Nastavení pracovního prostředí nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak.

Download Numix

Pokud byste si chtěli změnit nějakou barvu, použitou v motivu na jinou, ​​můžete použít nástroj, o kterém bude zítřejší článek na našem webu.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.