Dva motivy pro Linux Mint – GnomishGray a Zukitwo

[singlepic id=811 w=180 h=100 float=right]V dnešním článku se vrátíme k motivům vzhledu GTK+. Nedávno byly dva z nich aktualizovány, a tak si je trochu probereme a pokud vás zaujmou, můžete si je i nainstalovat a používat. Jedná se o poměrně známé motivy GnomishGray a Zukitwo.

 

Motiv první: GnomishGray

GnomishGray je stříbrně šedé GTK3 / Shell téma, vytvořené na základě motivu Adwaita , určené uživatelům, kteří dávají přednost lehkým motivům GTK+ v neutrálních barvách.  Ještě bych poukázal na celkem povedená tlačítka s nádechem plastičnosti. Motiv GTK2 „jede“ na enginech Murrine a pixmap (gtk2-engine-murrine a gtk2-engine-pixbuf v systémech, založených na Debianu).

 

[singlepic id=812 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=813 w=420 h=340 float=center]

 

Motiv je testován na Linux Mint 14 s Cinnamonem 1.6.7, kde běží naprosto bez problémů. Pro změnu motivu můžete po nainstalování použít správce pracovního prostředí nebo nástroj Ubuntu Tweak.

Chcete-li si nainstalovat motiv GnomishGray ve vašem Linux Mintu, otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

user@computer:$ sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes
 
user@computer:$ sudo apt-get update
 
user@computer:$ sudo apt-get install gnomishgray

 

 

Motiv druhý: Zukitwo

Zukitwo je pěkný, lehký motiv GTK+, vytvořený na základě motivu Adwaita Cupertino s tím, že si klade za cíl vypadat lépe, což se mu dle mého názoru i daří. Toto téma perfektně pracuje ve všech sezeních, jak na větších, tak i na malých displejích. Zukitwo podporuje GTK 3.6/3.4 a Gnome Shell 3.8/3.6/3.4, takže například v Cinnamonu pracuje naprosto bezproblémově.

 

[singlepic id=814 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=815 w=420 h=340 float=center]

 

Motiv je opět testován na Linux Mint 14 s Cinnamonem 1.6.7, kde rovněž jako ten předešlý běží naprosto bez problémů. Pro změnu motivu můžete po nainstalování také použít správce pracovního prostředí nebo nástroj Ubuntu Tweak.

Chcete-li si nainstalovat motiv Zukitwo ve vašem Linux Mintu, otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

user@computer:$ sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes
 
user@computer:$ sudo apt-get update
 
user@computer:$ sudo apt-get install zukitwo

 

Přejeme příjemnou práci na vašem desktopu s novým vzhledem.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.