Změna nebo vypnutí zvuku při přihlášení v Linux Mintu

[singlepic id=595 w=220 h=100 float=right]Podle více názorů z mého okolí je přihlašovací zvuk v Linux Mintu docela nepříjemný, a tak se jistě najde řada lidí, která jej bude chtít buď zakázat nebo změnit. Naštěstí v Linux Mintu existuje velmi jednoduchý způsob, jak tento úkol provést. Chcete-li tedy zakázat přihlašovací zvuk v Linux Mint (jak v MATE, tak v Cinnamonu), stačí otevřít „Menu – Volby – Přihlašovací okno“:

 

[singlepic id=596 w=420 h=340 float=center]

 

Otevře se vám okno s předvolbami přihlašovací obrazovky:

 

[singlepic id=597 w=420 h=340 float=center]

 

Budete vyzváni k zadání hesla superuživatele. Následně se otevře okno s předvolbami pro přihlašovací obrazovku a vy přejděte na kartu „Zpřístupnění“. Na této kartě pak stačí zrušit zaškrtnutí u obou políček ve volbě Zvuky – „Přihlašovací obrazovka připravena“ a „Úspěšné přihlášení“. Restartujte počítač a žádný zvuk při přihlášení už neuslyšíte.

 

[singlepic id=598 w=420 h=340 float=center]

 

V případě, že se vám stávající přihlašovací zvuky nelíbí a chcete je změnit, tak je to také velmi jednoduché. Nepotřebujete upravovat vůbec žádný soubor, stačí kliknout v příslušném poli na kartě „Zpřístupnění“ a můžete si vybrat jakýkoliv nový zvukový soubor jako přihlašovací zvuk v Linux Mintu:

 

[singlepic id=599 w=420 h=340 float=center]

 

Jediná věc, kterou musíte dodržet je ta, že nové zvukové soubory musí být ve formátu .ogg. Pokud hledáte nějaký nástroj pro převádění .mp3 souborů do formátu .ogg, můžete použít například ffmpeg. Jeho instalace v Linux Mintu je velice jednoduchá, stačí zadat v terminálu následující příkaz:

sudo apt-get install libav-tools

 

.. a poté příkaz pro převod .mp3 souboru do formátu .ogg, bude vypadat takto:

ffmpeg -i input-soubor.mp3 output-soubor.ogg

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.