Weather-Util: počasí v terminálu

[singlepic id=682 w=120 h=120 float=right]Pokud jste již pokročilejší uživatel, tak zajisté trávíte hodně času prací s terminálem. proto by se vám mohla hodit jednoduchá utilitka, která vám při otevření terminálu zobrazí informace o počasí a jeho předpověď. Nástroj, který to umožňuje má název Weather-Utils. Je určen pro rychlý přístup k aktuálním povětrnostním podmínkám a zobrazení předpovědi počasí. Chcete-li si aplikaci Weather-Utils nainstalovat v Linux Mintu, bude zápis příkazu v terminálu vypadat takto:

user@computer:$ sudo apt-get install weather-util

 

Pro získání informací o předpovědi počasí, zobrazené v terminálu, musíte nejdříve pomocí textového editoru otevřít soubor ~/bashrc (pokud jej nenajdete, jednoduše jej vytvořte). Do něj pak přidejte následující řádek:

 weather -i CODE

kde CODE je ICAO (Mezinárodní organizace pro civilní letectví) kód, který se skládá ze 4 písmen, označující jednotlivá letiště po celém světě. To znamená, že pokud je nějaké letiště ve vašem okolí, můžete použít tento kód pro informace o počasí. Kód pro určité místo V ČR nebo v SR najdete zde (musíte si ze seznamu vybrat stát) . Například kód pro Prahu je LKPR, pro Bratislavu pak LZIB. A na závěr ještě screenshot terminálu:

 

[singlepic id=681 w=420 h=340 float=center]

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.