Oficiální blog Linux Mint – Leden 2013

Hodnocení

  • Distrowatch (hodnocení popularity): 3694 (1st)
  • Alexa (hodnocení webu): 6,239th

 

Events:

  • Linux Mint 15 má kódové jméno “Olivia”(česky)
  • Cena mintBox snížena o 20%(anglicky)

 

Poslední vývoj:

Vývoj je zábavný a nedá tolik práce začít. Pokud máte zájem připojit se, nestyďte se sledovat vývoj na http://github.com/linuxmint a přijďte si s vývojáři popovídat na #linuxmint-dev (irc.spotchat.org).

V Linux Mint 15 Olivia, Cinnamon nebude obsluhovat pouze desktop, prohlížení souborů, ale také spořič obrazovky a ovládací centrum. Takže dojde ke zlepšení integrace a uživatelského dojmu jako takového.

Všechna vaše nastavení budou na jednom místě a relevantní k vašemu Cinnamon prostředí:

Spořič je integrován s Cinnamon a MDM. Můžete velmi snadno přepínat uživatele (jako s GNOME Screensaver) ale také můžete nastavit zprávu pro případ, že nejste u počítače.

Tato zpráva se zobrazí všem, co se podívají na váš monitor, když tam nebudete.

Toto je velmi jednoduchá vlastnost, která je primárně určená pro společnosti, kde můžou jedni zaměstnanci hledat ostatní a právě možnost nastavit zprávu při nepřítomnosti se může stát užitečnou.

Samozřejmě je to plně nastavitelné. Pokud nemáte zájem jednoduše si tuto možnost vypnete, nebo si nastavíte výchozí, která se objeví vždy když bude počítač uzamknut, nebo nevložíte žádnou zprávu.

Vzhled a rozvržení spořiče jako takového není finální.

Cílem těchto dvou projektů (známých na github jako „cinnamon-screensaver“ a „cinnamon-control-center“) v rámci Cinnnamon 1.8 a Linux Mint 15 je nahradit GNOME součásti, které úplně nepasují do Cinnamonu a poskytnout tak soudržnější desktop a zlepšit integraci. Samozřejmě když už jsme v kontrole a údržbě zasadáne se také o inovaci a rozšíření projektu Cinnamon. S tímto na paměti a s výhledem na Cinnamon 2.0 a Linux Mint 16, tyto projekty budou pokračovat ve vývoji a dostanou spoustu nových možností. Spořič například není teď „spořičem“, ale spíše jakási zamykací obrazovka. Experimentujeme s webkitem (budeme hovořit o tomto a MDM v nějakém následující zápisku na blogu) a chceme Cinnnamon screensaver udělat kompatibilní se spořiči psanými v HTML5.

Novinky a shrnutí

  • Nové LMDE ISO prošlo QA a bylo včera vydáno. Původně bylo v plánu na leden,, ale čas jsme strávily na zlepšení instalatéru, přídáním plymouth a DDM a pozapomenuli na několik problému se sítí a rozlišením, které byly prioritní do RC. Omlouváme se za zpoždění.

  • Kolem 2/3 vlastností plánovaných pro Linux Mint 15 již bylo implementováno. Tým je extrémně zaměřen a tak vývoj jde rychle vpřed. MATE 1.6 a Cinnamon 1.8 budou vydány aspoň měsíc před Linux Mint 15, aby byl dostatek času otestovat a integrovat novinky.

  • Díky sponzorům, partnerům, donátorům a všem lidem, kteří nás podporují a umožňují nám tak pracovat na Linux Mint.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Ondřej Kolín

Student MFF, spokojený uživatel Linux Mint a mám spoustu zajímavých koníčků, které sem raději nebudu ani psát...

Komentáře jsou uzavřeny.