Jak přidat své oblíbené webové stránky do hlavního menu v Cinnamonu

[singlepic id=569 w=100 h=100 float=right]Snad každý má své vlastní oblíbené webové stránky, které často navštěvuje. Normálně se otevírají pomocí webového prohlížeče, a to zadáním URL adresy nebo jejich spuštěním z uložených záložek. Rychlejší je otevření oblíbených stránek pomocí vytvoření jejich zástupců na ploše nebo na panelu. Já ovšem, a nejsem sám, dávám přednost pěkně čisté, uhlazené ploše, a tak jsem si přidal své oblíbené weby do hlavního menu na mém Linux Mintu 14 v prostředí Cinnamon. Na obrázku vidíte, jak vypadají odkazy na oblíbené stránky v mém hlavním menu:

 

[singlepic id=570 w=420 h=340 float=center]

 

Navíc, pro ty, kteří rádi ikony na ploše či v panelu, to má tu výhodu, že po kliknutí pravým tlačítkem myši na nabídku v menu si můžete přidat ikonu do oblíbených položek v menu, do panelu nebo i na plochu. Nyní už k vlastní úpravě. Klikněte si pravým tlačítkem na ikonu menu či na nápis menu na hlavním panelu a z otevřené nabídky vyberte „Upravit menu„. Otevře se vám okno Main Menu:

 

[singlepic id=571 w=420 h=340 float=center]

 

Zde klikněte v levém sloupci na „Aplikace“ a poté na tlačítko „New Menu„. Vyskočí vám okénko pro zadání nové položky v menu. Pojmenujte ho např. „Weby„. Můžete si přidat i komentář, poté vše uložte kliknutím na „Budiž„.

 

[singlepic id=572 w=420 h=340 float=center]

 

Nová položka menu se vám objeví v pravém sloupci, kde jí můžete editovat. Kliknutím na tlačítko Vlastnosti se vám otevře malé okénko, ve kterém můžete změnit ikonu, název i komentář.

A teď si přidejte do tohoto podmenu jednotlivé položky (oblíbené weby). Najeďte v levém sloupci na  název „Weby„, klikněte na „New Item„, čímž otevřete okno „Vlastnosti spouštěče“ a v něm zadáte konkrétní oblíbené stránky. Zadejte tedy název, pod jakým chcete web zobrazovat a příkaz kterým jej budete spouštět.

  • Pro Google Chrome je to v případě našeho webu příkaz: /opt/google/chrome/google-chrome %U  //www.linux-mint-czech.cz/
  • Pro Chromium je to v případě našeho webu příkaz: chromium  //www.linux-mint-czech.cz/
  • Pro Firefox je to v případě našeho webu příkaz: firefox  //www.linux-mint-czech.cz/
  • Pro Operu je to v případě našeho webu příkaz: opera  //www.linux-mint-czech.cz/

 

[singlepic id=573 w=420 h=340 float=center]

 

První pole nechte beze změny (Aplikace), popř. si změňte ikonu a do posledního pole si můžete opět přidat komentář. Vše uložíte kliknutím na „Zavřít“ a v pravém editačním sloupci se vám objeví nová, vámi zadaná položka s oblíbeným webem.

 

[singlepic id=574 w=420 h=340 float=center]

 

Tímto způsobem si můžete přidat stránek co hrdlo ráčí a pak je spouštět rovnou z hlavního menu.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.