Dva méně známé webové prohlížeče pro Linux Mint

[singlepic id=594 w=220 h=100 float=right]Firefox, Google Chrome, Chromium a Opera jsou obvykle výchozími prohlížeči pro většinu uživatelů Linux Mintu. Všechny uvedené prohlížeče mohou plně splňovat všechny vaše požadavky a nároky na surfování po netu. Pokud však máte pocit, že se už nudíte při práci s těmito populárními prohlížeči, existuje řada dalších, skvělých, ale méně známých prohlížečů pro Linux Mint. Dnes si představíme dva z nich a pokud rádi testujete nové programy, můžete si je poté nainstalovat a vyzkoušet.

 

Epiphany

Epiphany je webový prohlížeč, původně určený pro pracovní prostředí Gnome, ale funguje i např. v Cinnamonu. Je to potomek Galeonu a byl vyvinut po vývojářských neshodách o rostoucí složitost Galeonu.

Epiphany zobrazuje webové stránky se stejnou rychlostí a přesností, jako výše zmíněné populární internetové prohlížeče. Kromě toho nabízí elegantní, citlivé a nekomplikované uživatelské rozhraní, které dokonale zapadá do pracovního prostředí. Epiphany byl přeložen do více než šedesáti jazyků, mezi nimiž je čeština i slovenština. Nemá sice tolik funkcí jako Opera nebo Firefox, pokud však chcete webový prohlížeč, který je jednoduchý a snadno ovladatelný, je právě Epiphany vaše volba.

 

[singlepic id=593 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace Epiphany je velmi jednoduchá, neb se nachází ve standardních repozitářích Linux Mintu. Stačí tedy jen zadat název Epiphany do vyhledávacího pole ve Správci software nebo v Synapticu a klikáním nainstalovat. Po instalaci se vám objeví ikona pro spuštění v „Menu – Internet – WWW“.

 

Arora

Arora je lehký a jednoduchý multiplatformní webový prohlížeč. Je zdarma s svobodný. Arora může běžet na Linuxu, FreeBSD, Mac OS X, Windows a jiných platformách, podporujících Qt toolkit. Arora také může snadno běžet v režimu anonymního prohlížení, takže pokud preferujete tuto vlastnost, tak je instalace na vašem uvážení.

Arora používá port QtWebKit, plně kompatibilní se standardy renderovacího jádra pro prohlížeče WebKit. Je vybaven rychlým renderováním, výkonným engine JavaScript a podporuje pluginy Netscape.

Kromě toho obsahuje funkce, jako např. záložky, historie a dále se může pochlubit:

  • velmi rychlým startem
  • integrací v desktopových prostředích
  • chytrým umístěním panelů
  • vedením sezení
  • režimem ochrany osobních údajů
  • flexibilním vyhledávačem
  • pluginem ClickToFlash
  • download manažerem
  • sadou nástrojů pro webové vývojáře WebInspector
  • 30ti překlady, včetně češtiny a slovenštiny

 

[singlepic id=593 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace Arora je opět velmi jednoduchá, také se nachází ve standardních repozitářích Linux Mintu. Stačí zase jen zadat název Arora do vyhledávacího pole ve Správci software nebo v Synapticu a klikáním nainstalovat. Po instalaci se vám objeví ikona pro spuštění v „Menu – Internet – Arora“.

Mě osobně více zaujal webový prohlížeč Arora, přijde mi kompaktnější a modernější, rychlost načítání stránek se mi zdála u obou přibližně stejná. V každém případě stojí určitě oba dva minimálně za vyzkoušení.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.