Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

3 reakce na Digikam SC 3.0.0

  1. Palo říká:

    Dobrý den, dají se prosím v Digikamu zvětšit ikony na levé a pravé straně okna ? 🙂 zvyknu si na cokoli ale musím na to vidět.Je více prg.které neužívám jen kvůli titěrným ikonám.To už mám vlastní nastavení systému na dpi 150% a spoustu věcí doladěných.Na to je Mint 17.03 a 18.1 super možná bezkonkurenčně nejlepší .Nejsem s to používat ani pořádně inskape opět malé ikony u Gimpu je to plus minus pro mě ok , xnviewmp v 17.03 jde bez problémů v nastavení zadat používání velkých ikon, ale v 18.1 to zlobí , nereaguje.Děkuji za případnou reakci.

  2. Palo říká:

    Ještě jsem nenapsal že užívám xfce jak v 17.03 tak i v 18.1 Mintu.

  3. takyradějianonymně říká:

    … no vidíš 🙂 teprve teď jsem si všiml že jsou tam i nějaké ikonky na levé a pravě straně okna 🙂
    Asi to bude tím, ikonky neikonky a co který program provedení ikon tak mohou být různé a zmatky tím potom jsou větší, že já se obvykle proto raději orientuji dle textových nabídek v těch (obecně dle provedení programů) vodorovných lištách nahoře. To, že musím udělat nějaký klik navíc páč nabídka se rozvíjí, mně nevadí.

    Jináč a žel právě Mint mě tady u digiKAMu (a nezapomínej na provázaný showFOTO) hodně zklamal, rok dva dozadu.
    Od těchto programů jsem chtěl mít vždy poslední (opravené a s novými věcmi) verze, ovšem ty už dávno byly dělané pro KDE5 kdežto Mint sice líbivě konzervativní tehdy seděl pořád na KDE4 a kvůli konfliktům v závislostech tam s tím nešlo nic dělat, v repozitáři Mintu tam „trůnila“ proto nějaká opravdu obstarožní verze digiKAMu a to byl i jeden z hlavních důvodů, proč jsem se začal poohlížet po jiné distribuci než je Mint.
    Teď už se to myslím trochu lépe srovnalo ale podstata asi zůstává, tj. v repozitáři Mintu mohou být starší verze některých programů i proti Ubuntu.

    Další potíž v tvém problému může být to, že digiKAM a showFOTO jsou aplikace pro primárně KDE tedy postavené na Qt knihovnách, kdežto desktop Xfce je z rodiny dá se napsat orientované na GTKx … a to opět může činit potíže protože ne vše může být funkční a právě v takových těch nastavovátkách.

    Ještě jináč, s digiKAMem a showFOTO jsem zjistil že také nutně „potřebuji“ mít za hlavního správce souborů Dolphin (ten totiž umí dělat navíc náhledy i na obsah adresářů tak jak jsou zvyklí uživatelé z Windows a tedy pohodlně i já) a také prohlížeč obrázků (a videí) Gwenoview.
    Co jsem se a píšu rovnou natrápil s Mintem a právě s Xfce abych tyto programy mohl tak nějak doladěně provozovat tj. netrápily mě věci typu na které se ptáš ty.

    Řešením bylo z Xfce přejít na KDE, tam v rámci nastavování KDE se pokusit doladit nastavování velikostí písma a ikon atd. atp. centrálně, ovšem když KDE tak to chce mít ta vždy opravená poslední a je otázkou zda-li konzervativnější Mint je má/bude mít v repozitáři.
    Ještě doplním, že jsem prováděl různé experimenty tj. že do primárně desktopu Xfce jsem dohrál celý desktop KDE nebo do primárně desktopu KDE dohrál desktop Xfce (abych právě vždy provozoval oblíbené Xfce!), ovšem právě v těch „detailech“ a co jsem chtěl pro sebe doladit jsem nebyl úspěšný. Třeba různě haprovaly náhledy.
    Nakonec jsem zjistil, že to poslední nové KDE je vlastně pro mne lepší, než Xfce 🙂 … zkazky o nenažranosti a nepřehlednosti KDE už neplatí.