Zoncolor, motivy GTK+ i téma ikon pro Linux Mint

[singlepic id=412 w=220 h=100 float=right]Zoncolor Themes Pack je kompletní sada jednoduchých, krásných a elegantních motivů pro Linux Mint a další linuxové desktopy na bázi GTK+. Cílem je přinést variabilitu v přizpůsobení tématu, zejména pak barevnou úpravu tak, aby uživatelé mohli snadno používat své vlastní barevné kombinace a barevná schémata motivů.

Zoncolor je více než jen téma kolekce, jednotlivé motivy jsou spíš šablony. Byly navrženy s ohledem na možnost barevného přizpůsobení motivu uživatelem. Zoncolor témata jsou sestavena pomocí pružných barevných definic, které lze snadno měnit, aniž byste museli měnit přímo kód motivu.

Zoncolor motivy jsou k dispozici pro následující prostředí: Cinnamon, MATE, Gnome Shell, Gnome Classic, Unity, Openbox, xfwm4 (Ne všechny motivy jsou k dispozici pro každé prostředí).

 

NĚKOLIK UKÁZEK MOTIVU

[singlepic id=413 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=414 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=415 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=416 w=420 h=340 float=center]

 

INSTALACE

Pokud máte zájem si stáhnout i Zoncolor tapety, tak můžete odtud.

Chcete-li nainstalovat Zoncolor motivy do vašeho Linux Mintu, otevřete si terminál (např. pomocí Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes

A jelikož nám bylo vyčteno, že nutíme případné čtenáře jen k metodě Copy/Paste, byť jsem už v několika předešlých článcích i popisoval co jednotlivé příkazy znamenají, raději si jejich význam ještě připomeneme. Právě výše uvedeným příkazem si přidáte do své databáze repozitářů (zdrojů softwaru) zdroj s názvem „noobslab/themes„. Pokud tedy již máte tento repozitář přidán z některého z předešlých článků, tento příkaz již není třeba zadávat. Jelikož přidávat zdroje lze jen s právy superuživatele, tak se před vlastní příkaz zadává „sudo„, načež jste požádáni o heslo roota.

Další příkaz je:

  • sudo apt-get update

Tímto příkazem provedete aktualizaci vaší databáze zdrojů softwaru, aby bylo možné nainstalovat novou aplikaci, motiv atd., která se nachází ve výše přidaném repozitáři. Opět se provádí s právy superuživatele. I zde platí, máte-li zdroj přidán z minula, není příkaz třeba zadávat

A konečně další příkaz:

  • sudo apt-get install zoncolor-themes

Ten slouží už k vlastní instalaci, v tomto případě motivu GTK+ Zoncolor. Ten je nutný pro jakoukoliv instalaci a opět se provádí s právy roota. Pokud hned na začátku zadáte příkaz „su„, přihlásíte se rovnou jako root a pak už není třeba zadávat ono „sudo“ před každým příkazem. Z hlediska možnosti nějakého pozdějšího omylu to ale nedoporučuji.

 

Pokud máte zájem i o instalaci barevných ikon, opět otevřete terminál a zadejte postupně tyto příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:noobslab/icons
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install zoncolor-icons

 

Po provedení těchto příkazů by se vám měl jak motiv, tak ikony automaticky nastavit. Jestliže tomu tak není, tak proveďte nastavení ručně v nastavení pracovního prostředí nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak. Přejeme příjemné barevné zážitky s vašimi novými motivy.

 

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.