Tři motivy vzhledu pro Cinnamon

[singlepic id=441 w=120 h=80 float=right]V nedávné době se opět objevilo několik nových či aktualizovaných motivů vzhledu pro pracovní prostředí Cinnamon. Proto by bylo vhodné s nimi seznámit i naše čtenáře tak, aby si je mohli, pokud se jim zalíbí, sami nainstalovat a nastavit. Vybral jsem pro vás tři nejnovější motivy vzhledu a ty si nyní popíšeme.

 

PRVNÍ MOTIV: FLATTY 1.1

Jako první si představíme motiv vzhledu s názvem Flatty 1.1. Jedná se o tmavší téma, které působí čistě a jednoduše. Je navrženo tak, aby bylo v souladu s výchozím nastavením vzhledu v Linux Mintu. Je kompatibilní jak se Cinnamonem 1.4, tak i s verzí 1.6. Stáhnout archiv s motivem si můžete z tohoto odkazu. Po jeho stažení a rozbalení získáte tři podobné motivy:

  • Flatty flat – varianta se „plochými“ barvami
  • Flatty flekes – varianta s jemným stínovým efektem
  • Flatty titleless – varianta pouze s ikonami, bez titulků

 

[singlepic id=444 w=420 h=340 float=center]

 

Třetí varianta je vhodnější pro použití s většími ikonami na hlavním panelu, právě, aby lépe vynikly. Výtka, jako již tradičně, směřuje k použitému písmu. Autor použil fonty ubuntu a sans, což opět nepůsobí příznivě a celkově povedenému tématu ubírá body. Našinci tak nezbývá, než si písmo v motivu vzhledu opět změnit již zde několikrát popsaným způsobem. Jedná se o jednoduchou úpravu souboru cinnamon.css ve složce tématu, kde hned na začátku kódu najdete tento řádek:

font-family: ubuntu, sans;

Vy si v něm místo fontů ubuntu a sans zadejte názvy fontů, které se vám líbí. Jen podotýkám, že použité fonty musí být v systému nainstalovány, jinak se vám samozřejmě nemohou zobrazit.

 

DRUHÝ MOTIV: DARK-NINJA 1.0

Motiv vzhledu Dark-Ninja 1.0 je hodně tmavý, vhodný pro použití s tapetou laděnou do modrých odstínů a se šedým tématem GTK+. Tak vynikne nejlépe. Jako písmo autor použil Nimbus Sans L, což je obstojná volba a dle mého názoru jej není třeba měnit. Každý má však jiný vkus, a tak je možné si opět písmo změnit podle sebe. Potřebný archiv si stáhněte odtud.

 

[singlepic id=442 w=420 h=340 float=center]

 

TŘETÍ MOTIV: FLATSTUDIO LIGHT 0.4

V tomto případě se jedná o světle šedý motiv, který je velmi solidní, minimalistický, vytvořený tak, aby ladil spolu s používanými aplikacemi, pro vaše minimální rozptylování a maximální soustředění. Je vhodné jej použít ve spojení s motivem GTK+ „FlatStudio Light“ a s motivem ikon „Clarity„. Potřebný archiv si stáhněte z tohoto odkazu. Použitá písma motivu jsou v tomto případě droidsans a sans-serif, což se mi také příliš nelíbí, takže opět navrhuji změnu fontu na něco přijatelnějšího.

 

[singlepic id=443 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace všech tří motivů je naprosto shodná. Stažený archiv rozbalte a nakopírujte do skryté složky .themes v domovském adresáři. Pokud jí tam nemáte, tak si jí vytvořte. V Nemu je to kliknutím pravou myší v okně a z nabídky pak vyberete  „Vytvořit novou složku“. Poté již jen zvolíte požadované téma v nastavení Cinnamonu nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.