Oficiální blog Linux Mint – Leden 2013

Jako obvykle, přinášíme měsíční statistiky a shrnutí za prosinec 2012.

Hodnocení:

  • Distrowatch (hodnocení popularity): 3575 (1.)

  • Alexa (hodnocení návštěvnosti): 6,202

 

Události:

 

Poslední novinky ve vývoji:

Vývoj je zábavný a dá se velmi snadno začít. Pokud se chcete připojit k vývojářskému týmu, nestyďte se a sledujte nás na https://github.com/linuxmint či si s vývojáři popovídat na #linuxmint-dev (irc.spotschat.org).

Tento měsíc vám dáváme nahlédnout na změny, které jsme udělali v instaleru LMDE.

 

Volba časové zóny je teď s grafickou mapou

 

Při výběru rozložení se zobrazouje grafické znázornění

 

 

 

Na stránce informace o uživateli si můžete vybrat obrázek, který bude použit na přihlašovací a zamykací stránce. Pokud váš počítač je vybaven webovou kamerou, můžete si i snímek snadno zachytit

 

 

 

Instaler byl vylepšen také vývojáři Schoelje a Bluematt:

  • Uživatelské prostředí bylo poupraveno
  • Prezentace
  • Podpora pro manuální dělení disku a práci s více disky

 

Podpora webkamer, počítání šířky a délky a projekce mapy, renderování komplexní grafiky byly kompletně změněny. Inspiraci jsme nalezli v instalatérech jako Ubiquity nebo na stránkách jako StackOverflow. Vývoj těchto novinek byl velice vzrušující.

 

Kromě instaleru, má LMDE také nový DDM (napsal ho Schoelje) a úvodní obrazovku Plymouth.

 

Novinky a shrnutí:

 

  • Mnoho díků patří našim sponzorům, partnerům a donátorům. Jako vždy jsme od vás získali fantastickou podporu! Dary jsou vždy tradičně vysoké, zejména po vydání hlavní edice a Linux Mint 14, která je velmi populární. Tento měsíc byly dary nejvyšší za celou historii. Nikdy jste nás tolik nepodpořili a tak vám za to posíláme mnoho díků!

  • Nové LMDE ISO jsou skoro hotová a do QA vstoupí někdy tento týden. Jak již bylo řečeno, přijdou ve dvou oddělených vydáních pro MATE a Cinnamon

  • Skoro celý tým je už zaměřený na práci kolem Linux Mint 15. Stanovené cíle jsou velmi ambiciózní, ale se vším jsme velmi pokročili a jde to dobře. Máme mnoho vylepšení, které můžeme ukázat a nemůžeme se dočkat, až se s vámi budeme moci o ně podělit. Některé si můžete prohlédnout na Github nebo stále čtěte „Měsíční statistiky“, kde vás o nich budeme průběžně informovat.

  • Ačkoli tento článek vyšel pozdě tak vám přejeme Šťastný a veselý nový rok 2013. Spoustu nádherného času jsme strávili na této distribuci a interakci s komunitou od roku 2006. Samozřejmě jsme všichni věděli, že se Mayové mýlili (nebo snad ne?), takže je tu další rok, plný zábavy a vzrušení, takže přejeme vše nejlepší a díky, že jste s námi u Linux Mintu. Šťastný a veselý všem!

 

Přeložil Ondřej Kolín z https://blog.linuxmint.com/?p=2275

 

Komunita se k přání úspěšného roku přidává, jedná se o první rok, do kterého vstupujeme jako komunita. Takže je spousta práce za námi, to přece sami vidíme, ale tolik práce před námi, že na její konec ani vidět nemůžeme!

 

 

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Ondřej Kolín

Student MFF, spokojený uživatel Linux Mint a mám spoustu zajímavých koníčků, které sem raději nebudu ani psát...

Komentáře jsou uzavřeny.