Tři nové motivy GTK+

[singlepic id=290 w=220 h=100 float=right]Včera jsme si popsali dva motivy Cinnamonu a v dnešním článku na toto navážeme popisem tří nedávno zveřejněných motivů GTK+ tak, aby novoroční proměna vašeho desktopu byla úplná.

První motiv: Wow 2

Jako první si představíme podle mě to nejpovedenější téma s názvem Wow 2. Název je asi zvolen záměrně, neboť po jeho instalaci a nastavení jsem skutečně vyvalil oči a šeptnul wow. Téma Wow 2 je opravdu hodně povedené a na desktopu vypadá fantasticky.

Motiv Gtk3 je vylepšenou verzí motivu GTK2. Záměrem autora bylo vytvořit takové téma, které by každému „padlo do oka“, aby nebylo příliš odlehčené, aby nebylo moc tmavé, mělo malý kontrast a zároveň aby bylo použitelné, přívětivé a graficky vyvážené. Toto vše se autorovi beze zbytku povedlo do motivu Wow 2 zakomponovat a směle si troufám tvrdit, že je to zatím nejlepší motiv jaký jsem měl možnost vidět a asi si na mém desktopu nějakou dobu pobude.

[singlepic id=289 w=420 h=340 float=center]

Balíček obsahuje následující témata :

– GTK3 (dvě verze – světlý a tmavý panel nástrojů)

– GTK2 (dvě verze – světlý a tmavý panel nástrojů)

– Metacity (dvě verze – pravá a levá boční tlačítka)

– Unity

– Xfwm4

– Openbox

– Emerald

– Chrome-Chromium

Chcete-li si tento motiv GTK+ nainstalovat, stáhněte vše potřebné z tohoto odkazu. Poté stažený archiv rozbalte pod rootem do /usr/share/themes nebo do skryté složky ~ /.themes. Nyní si již zvolte dané téma v nastavení pracovního prostředí nebo použijte Ubuntu Tweak. Můžete si též nastavit Wow 2 s levými tlačítky jako motiv okna.

 

Druhý motiv: Trevilla theme

Dalším motivem je Trevilla theme. Je v základu inspirován motivem Clearlooks-Phenix. Jedná se klasické světlé, lehké téma, určené právě pro vyznavače těchto odlehčených stylů.

[singlepic id=288 w=420 h=340 float=center]

Chcete-li si motiv GTK+ Trevilla theme nainstalovat, stáhněte vše potřebné odtud. Poté stažený archiv rozbalte pod rootem do /usr/share/themes nebo do skryté složky ~ /.themes. Nyní si již zvolte dané téma v nastavení pracovního prostředí nebo použijte Ubuntu Tweak.

 

Třetí motiv: Adwaita-X dark/light 1.2.1

Posledním dnešním tématem je motiv s názvem Adwaita-X dark/light 1.2.1. Vychází, jak již název napovídá, z tématu Adwaita. Jsou to dvě varianty – světlá a tmavá. Je to celkem povedený motiv s jednoduchými tlačítky pro práci s okny.

Balíček s motivem obsahuje:

– GTK3

– GTK2

– Mutter (okenní manažer)

– Metacity

– Xfwm4

[singlepic id=287 w=420 h=340 float=center]

[singlepic id=286 w=420 h=340 float=center]

Chcete-li si motiv GTK+ Adwaita-X dark/light 1.2.1 nainstalovat, stáhněte vše potřebné odtud. Poté stažený archiv rozbalte pod rootem do /usr/share/themes nebo do skryté složky ~ /.themes. Nyní si již zvolte dané téma v nastavení pracovního prostředí nebo použijte Ubuntu Tweak.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.