Oficiální blog Linux Mint – Prosinec 2012

Překlad zprávy z oficiálního blogu Linux Mint (oficální a obsáhlejší zpráva zde: https://blog.linuxmint.com/?p=2237.

Mimo jiné i o opouštění několika verzí pro vydání LMDE, o vývojářích měsíce, a pár dalších informacích

Hodnocení:

  • Distrowatch (hodnocení popularity): 3377 (první)
  • Alexa (hodnocení webových stránek): 6,789.

Události:

Vývojář měsíce:

Každý měsíc vybereme jednoho vývojáře a vysvětlíme jeho přínos pro komunitu. Vývoj je velmi zábavný a nedá až tolik zabrat na začátku. Pokud se chcete připojit do našeho týmu, nestyďte se sledovat vývoj na https://github.com/linuxmint a přijít si popovídat s vývojáři na #linuxmint-dev (irc.spotchat.org)

Tento měsíc se „vývojářem měsíce“ stal… . Inu dobře, máme 2!

  • Will Rouesnel (wrousnel) za jeho pozornost na detaily
  • Michael Webster (mtwebster), znovu, za tvrdou práco pro Nemo

Will se k nám připojil tento měsíc a okamžitě začal nám pomáhat pozorováním různých projektů. Vytvořil spoustu návrhů na Muffin, Cinnamon a Nemo a pokud používáte Linux Mint 14, pravděpodobně jste zaznamenali vylepšení, které dal výchozímu tématu Mint-X.

Vzhled vylepšil Will Rouesnel

Michael tento titul znovu získal za jeho tvrdou práci, kterou odvedl na projektu Nemo.

Jak Cinnamon a Nemo vstoupili do další fáze vývoje (tzn. Dostali spoustu novinek, v přípravě na Linux Mint 15 a jsou teď označeny jako „unstable“. Micheal přidal do panelu také indikátory volného místa, které vám umožňují rychle zjistit množství volného místa na připojených zařízeních.

Ukazatele volného místa od vývojáře Michael Webster

Také pracuje na dodaní vlastností, které má Caja, ale Nemo je postrádá. (tlačítko pro přiblížení, atd.)

Novinky a shrnutí:

  • Děkujeme našim sponzorům, partnerům a dárcům. Jako vždy obdrželi jsme od vás skvělou částku!
  • Jsme zpět v situacit, kdy máme pod kontrolou vlastní prostředí a můžeme vylepšovat. Linux Mint 13 byl úžasné vydání a jeho LTS podpora vydrží až do roku 2017. Linux Mint 14 přinesl 6 měsíců vývoje a spostu vylepšení. Reakce byly opravdu dobré, a ačkoli hardware uživatelů pracuje lépe s jedním, či druhým vydáním, máme dvě silná vydání obě s nejnovějším MATE, či Cinnamon.
  • Vývoj začal vpřed na rovzrh pro Mint 15. Cinnamon a Nemo v základu získala četná vylepšení.
  • V LMDE, Update Pack 6 je skoro připraven „pro vstup“ do repozitářů. Balíčkování pro Firefox a Thunderbired bylo zautomatizováno, takže LMDE uživatelé mohou dostávat vylepšení rychleji, než kdy dříve.
  • Trochu dopředu; LMDE ISO budou vydány ve dvou verzích MATE a Cinnamon. Padlo rozhodnutí nezaštiťovat verzi pro KDE (pro LMDE) a zastavit podporu vydávání Xfce verze. Toto bolestivé rozhodnutí bylo učiněno, ne vzhledem ke kvalitě LMDE Xfce a neoficiální LMDE KDE, ale k faktu, že LMDE Xfce, reprezentuje 4% části uživatel Linux Mint. Je související i s naším rozhodnutím soustředit se jen na to nejlepší, co můžeme nabídnout, dělat toho méně a líp, investovat méně času do vydávání, ale do vývoje jádra technologie, kterou používáme. Byla to nutnost v době, kdy Linux Mint ztratil svoje vydání jako Fluxbox a LXDE. Byly dobré, ale uživatelů bylo poskrovnu, ale dnes jsou vidět sladké plody tohoto rozhodnutí, můžeme vydávat naše edice a soustředit se na vývoj. Ať už to je Cinnamon, MDM, manažer software, Nástroje Mint, LMDE Live-Instaler, nebo když nové porjekty jako Drive Manager, nebo R&D jsou plánovány, nebo jiné pro instalaci, či pro to, co máme „pod kapotou“. Zkrátka vývoj pokládáme za velmi důležitý.


Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Ondřej Kolín

Student MFF, spokojený uživatel Linux Mint a mám spoustu zajímavých koníčků, které sem raději nebudu ani psát...

Komentáře jsou uzavřeny.