InSync pro MATE a Xfce

[singlepic id=212 w=220 h=90 float=right]Při sobotě tu máme jednu dobrou zprávu pro minťáky, používající desktopové prostředí MATE nebo Xfce. InSync, což je neoficiální linuxový Google Drive klient, který je k dispozici už pro řadu desktopových prostředí, byl včera aktualizován a podporuje už i prostředí MATE (Caja) a Xfce (Thunar).

 

Změny v  InSync Linux Beta 11:

  • Pevný odkaz na symbolický odkaz (řetězec symbolických odkazů)
  • Podpora Mate – v Caja je ikona v kontextovém menu
  • Xfce – v Thunaru 1.5 je ikona v kontextovém menu.

 

U InSync pro Xfce (Thunar) jsou ještě nějaké drobné chybky. Jedná se ale o první verzi InSync pro Xfce, tak snad budou problémy brzy opraveny. Malý příklad: InSync pro Xfce vyžaduje „thunarx-python“ (verze 0.3), který je k dispozici v oficiálních repozitářích Ubuntu – můžete si je však nainstalovat z níže uvedeného zdroje. Oficiální poznámky k vydání zmíňují, že vše funguje s Thunarem 1.5. V kontextovém menu však žádné soubory s ikonou Insync nejsou. U Thunaru 1.6 v kontextovém menu  ikony souborů také nefungují u většiny souborů. V každém případě je důležité, že InSync je použitelný a v dalších verzích se to určitě zlepší. Přesto doporučujeme raději instalovat Thunar 1.6, který má nyní podporu záložek, ale i další nové funkce.

Stáhnout si InSync pro prostředí Cinnamon, MATE Desktop, Xfce, KDE, GNOME Shell nebo Unity můžete zde

Chcete-li si nainstalovat thunarx-python v Linux Mint 14, 13, který je nutný pro chod InSync pro prostředí Xfce, zadejte v terminálu příkazy:
  • sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install thunarx-python

InSync cloudové úložiště je určitě dobrá věc pro ukládání svých souborů, výhodou je, že je máte neustále k dispozici z více počítačů.
Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Jedna reakce na InSync pro MATE a Xfce

  1. kamowski říká:

    som milo prekvapený, toto ešte funguje 🙂
    https://www.insynchq.com/