Conky max 6

[singlepic id=152 w=220 h=100 float=right]Ač máme neděli, neustáváme v přísunu menších či větších nápadů a rad pro vylepšení vzhledu vašeho desktopu. Tentokrát se vrátíme k programu na monitorování systému (a nejen jeho) nazvanému Conky. Objevil jsem pro vás jedno velice zajímavé a dle mě hodně povedené. Má název Conky max 6 a jednotlivé jeho součásti mají připomínat palubní desku automobilu, jelikož jednotlivé „sledující“ monitory mají tvar jakýchsi „budíků“ inspirovaných právě palubovkou. Orámování má příjemný tvar a ocelově šedou barvu. Podbarvení budíků si můžete zvolit ze tří odstínů: fantazijní amber, modrý a zelený. Já si zvolil zelené podbarvení (jsme přeci Mint). Vše můžete sami posoudit na snímku plochy.

Pokud si tedy také chcete také vylepšit svůj desktop stáhněte si vše potřebné odtud. Poté jen rozbalený soubor přejmenujte na .Conky (skrytý) a uložte v domovském adresáři. Jen podotýkám, že je třeba mít instalováno lm-sensors, hdtemp, radiotray a sadu pro počasí (balík conky weather all). Právě pro počasí je třeba změnit si kód, který najdete na stránkách http://weather.noaa.gov/weather/CZ_cc.html (můj kód je např.LKKV). Další možnosti změn v conkyrc1 – 4 jsou jen na vás.

Pro automatické spuštění po startu si otevřete Aplikace spuštěné při přihlášení a vyplňte pole název (např. Conky) a cestu k spouštěcímu shellu start_conky.sh u barevného schématu, které chcete spouštět (např. /home/vas_domovsky_adresar/.Conky/steel_green/start_conky.sh). Při dalším spuštění by již mělo vše v pořádku naběhnout.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.