Applet Libre Office Quick Start 1.0

[singlepic id=214 w=220 h=90 float=right]Na konci týdne bych vám rád představil jeden, podle mě šikovný, applet pro pracovní prostředí Cinnamon. Byl vydán teprve včera a jmenuje se Libre Office Quick Start 1.0. Je to v podstatě jednoduché rozbalovací menu pro spouštění programů z balíčku LibreOffice Suite. Pomůže vám tak nahradit ikony, které byly doposud na panelu pro každou aplikaci z balíku LibreOffice zvlášť. Máte-li tyto ikony na ploše, budete je moci též odstranit a tak mít plochu přehlednější.

Instalace je opět velice jednoduchá, potřebný soubor si stáhněte odtud. Po rozbalení vzniklou složku nakopírujte do skryté složky /.local/share/cinnamon/applets v domovském adresáři. Po tomto úkonu již jen zatrhněte políčko u appletu Libre Office Quick Start ve správci appletů, čímž se vám applet zobrazí na panelu.

Chcete-li provést změny v nabídce appletu, klikněte pravým tlačítkem myši na jeho ikonu na panelu a vyberte „Preferences“. V okně „Předvolby“ pak můžete:

  • Vybrat si, které programy z nabídky Libre Office chcete zobrazit v seznamu.
  • Měnit pořadí zobrazených programů.
  • Zobrazit applet jako:

    • Jedinou ikonu na panelu, která se otevře jako rozbalovací seznam
    • Ikona, která po klepnutí otevře úvodní okno Libre Office a rozbalovací menu otevřete klepnutím na šipku vedle ikony

Myslím si, že se jedná o poměrně šikovnou pomůcku, pokud častěji používáte programy z tohoto kancelářského balíku. Máte je neustále po ruce a přesto šikovně skryté na hlavním panelu. Jednoznačně doporučuji.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.