Editor videa OpenShot

Jelikož se nám na fóru objevil dotaz ohledně tohoto jednoduchého video editoru, není na škodu si ho trošku představit a samozřejmě si i popsat jednoduchou instalaci.

OpenShot byl navržen tak aby si každý mohl jednoduše a celkem rychle zpracovat své domácí video natočené kamerou či fotoaparátem. Bez problémů zvládá střih, prokládání či přechody mezi jednotlivými klipy. K dispozici je velké množství povedených přechodů i doprovodných efektů, kterými si své video můžete vylepšit, záleží jen na vaší fantazii. Výhodou je i možnost zapojení více stop do videa -> můžete k videu přidávat vlastní zvukové stopy.

Co se týče exportu videa, je v programu přednastaveno několik profilů pomocí kterých si snadno vyberete, dle přístroje na kterém chcete výsledný výtvor přehrávat. Pokud si chcete s nastavením formátu více pohrát, není nic jednoduššího než si zvolit profil všechny formáty a jednotlivé parametry si nastavit dle svého přání.

Instalace je opravdu jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Instalovat můžete OpenShot pomocí systémového nástroje Správce softwaru, ale výhodnější je přidat si ho do systémových repozitářů a pomocí terminálu si nainstalovat aktuální verzi. Zní to sice složitě, ale stačí otevřít terminál a postupně zadat tyto příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:jonoomph/openshot-edge
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install openshot openshot-doc
Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.