Psensor & opičák Fuk

pse1Tak jsem si opět koupil Forbes, abych se na vlastní oči přesvědčil o tom, zdali už nepatřím mezi 10 nejbohatších lidí planety. Tušení mě nezklamalo, opět nic, a tak jsem si uvědomil, že jsem asi zapomněl podat los do loterie.
Tudy cesta nevede, zkusím si zaregistrovat nějakou neziskovku, ledy se pohnou.
Nevím ale, proč tvrdí George Soros, že je bohatý jen proto, že ví, kdy se mýlí. A že přežil v podstatě jen díky tomu, že pozná své chyby.

Je to (pro Sorose) tak jednoduché, milý Watsone.

Nedávno mi chlapci vyprávěli, jak jim v rámci inkluze přivedli do třídy nového spolužáka. Je to asi tříletý opičák jménem Fuk, celým jménem Fuk_the_EU, nesmírně inteligentní, který vůbec nepotřebuje asistenta. Spolužáci jsou ku němu přátelští a nosí mu z domu banány, které on dovede hravě spočítat a hned i spořádat. Tak mu k jedničce z tělocviku a chování přibyla i jednička z matematiky. Nevíme zatím jaké to bude, až se začne s odčítáním a dělením…

 

°°°°°øøøø000O000øøøø°°°°°

 

Aby to inkludovaný opičák Fu(c)k neměl těžké, tak si dnes, speciálně pro něj – dáme do panelu další blbinku. Podotýkám, že zvláště pro ty, kteří potřebují sledovat chování svého hardwaru častěji, nežli dění na monitoru, to nesporně bude to pravé ořechové.

Těžko je stanovit hranici mezi potřebností a zbytečností, nicméně jsme v svobodném softwaru a tak se na nějaké příkazy a zákazy můžeme zvysoka a s opovržením jen dívat…

pse2Dnešní blbinka se nachází v základním repozitáři, v chlívečku Příslušenství; po instalaci se mi objevila v kolonce Systém, tedy v Mintu 17.3-XFCE, v jiných DE to může být i jinak.
Pro rychlou informaci není třeba ani aplikaci otevírat na monitor, protože stačí na panelu kliknout na ikonku psensoru a na vyskakovacím menu se relevantní informace (někdy) hned zobrazí.
Psensor je GTK+ aplikace pro monitorování hardwarových sensorů. Musíme proto ty sensory v hardwaru mít, jinak nám psensor bude plad prtný…

 

psensor

Jak již název napovídá, bude se jednat o sledování. Co vše se bude dát sledovat, to skutečně záleží jen na uživateli, ale některé (starší) hardwarové sestavy se moc „špiclovat“ nedají…
Domnívám se, že využití je víc vhodné pro notebooky, ale protože ty nejsou moje parketa, tak zatím nevím.

Domovská stránka projektu je tady: http://wpitchoune.net/blog/psensor/.

psensor – můžeme nainstalovat ze Správce softwaru klikacím způsobem.

 

pse3

 

Při prvním spuštění se doporučuje nastavit si Preference. Jelikož v tomto prostředí není příliš mnoho voleb, tak nám angličtina vadit nebude a na všechno přijdeme sami. V panelu nám tentokrát miniaturní ikona příliš mnoho místa nezabere, takže zůstáváme v pohodě.

Několik obrázků snad řekne víc, než dlouhé povídání…

 

pse4

pse5

 

A nakonec, jak říkal Jára Cimrman, každé zbytečné slovo je zbytečné!

°°°°°øøøø000O000øøøø°°°°°

 

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

2 reakce na Psensor & opičák Fuk

  1. redhawk75 říká:

    pekne. o tych alarmoch som ani netusil.

    Osobne som prestal Psensors pouzivat cca pri Mint 17.1
    robili mi na notebooku problem tak pouzivam xsensor

  2. Old Bobby říká:

    Ještě bych doplnil:
    Zajímavé odborné pojednání o inkluzi jsem našel na této adrese:
    http://zvedavec.org/komentare/2016/07/6946-inkluze-nebo-exkluze.htm