V klidu u televize

freetuxtvTo jsem si tuhle spokojeně ucpával cévy tlačenkou s cibulí zády sedíc k puštěné televizi. A myslel jsem si jak mě nic u jídla nedokáže rozhodit, vtom jsem zaslechl vtíravý reklamní spot o léku proti hemeroidům. Proto jsem dnes našel něco pro příznivce televizních obrazovek. Jedná se o prográmek FreeTuxTV. Naleznete pomocí něj řadu internetových televizí, ale i rádií, opravdu z celého světa. Potom je možné pod duchnou sledovat, co dělá nepřítel. Ačkoliv v dnešním zmateném světě je diskutabilní, který revolucionář je nebezpečnější než vláda té které země.

Tak vám snad pomůžu raději s instalací FreeTuxTV, nechci totiž nijak ovlivnit vaši dozajista dobrou náladu. Program se již nachází mezi utěšeně rostoucím počtem balíčků ve standardním repositáři, zdálo by se tedy, že nám postačí být úspěšným uživatelem svého Mintu a tamtéž si ho najít a nainstalovat. Jak jsem se ale přesvědčil, je vždy lepší mít nejnovější verzi programu. Zadal jsem totiž nejdříve:

Příkazy terminálu:
sudo apt-get install freetuxtv

 

To proto, že jsem si již zvykl programy instalovat v terminálu. Když už nic, tak aspoň můžu sledovat, co všechno se mi instaluje. A také proto, že terminál nám často umožní spravit i věci zdánlivě neopravitelné. Spustil jsem tedy FreeTuxTV, poměrně dlouho se poprvé spouštěla. Není přeložena, nabídka je však naprosto intuitivní, stačí přidat skupinu kanálů a pak si jen mezi nimi vybírat. Chyba lávky. Mnoho TV prostě nešlo a objevovala se hláška, abych o tom informoval tvůrce tohoto šikovného programu. Náhle mě snad osvítil sv. Tučňák, no ano vždyť se mohu rozhlídnout po nějakém vhodném PPA! Takže tady to je:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:freetuxtv/freetuxtv-dev
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

 

Čímž si také, pokud nemáme, zaktualizujeme všechny naše programy, ale hlavně přidali jsme si PPA s FreeTuxTV verze 0.6.6, zatímco předtím jsme měli „jen“ verzi 0.6.5. Vy teď již dozajista zvolíte postup obrácený, nejdřív si přidáte osobní balíčkovací archiv a potom budete instalovat.

 

freetuxtv-a

 

Je jasné, že se stále jedná o betaverzi, ale je v nich podstatný rozdíl, například v oficiálně vydané verzi chyběla česká rádia a česká TV nešla žádná, teď alespoň některé jdou 🙂 . Program má v sobě zabudovanou funkci nahrávání.

 

freetuxtv-b

 

A zatímco se budeme těšit na další vydání, můžeme již nerušeně poslouchat a sledovat, co se kde šustlo. Nebo si prostě naladíme nějakou hudbu. Možná se v komentářích dozvím, kam přidat eventuální další českou TV, je jich v nabídce stále ještě málo.

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

3 reakce na V klidu u televize

  1. jarek163 říká:

    Děkuji za dobrý tip…

  2. Michal říká:

    Mne vypisuje pri niektorych stanicach toto :

    An error occurred while playing channel ‚STV 1‘ : http://88.212.10.27:81/streams/stv1.m3u8

    If the problem persist, you can report that the link is dead at http://database.freetuxtv.net/

    Teraz neviem ci nevysiela stream ci si ho mam najst na nete a zmenit v nastaveniach ??

  3. andreas říká:

    Pobavilo parada, huskywiking este daco napis s tlacenkou a cibuli 🙂